Önálló részvevőként hazai LEGO-versenyek

Önálló régióként jelent meg a First LEGO League versenytérképén Magyarország; az idei versenyszezonban már a HelloWorld Egyesület felel a robotversenyek hazai szervezéséért. (A nyitó képen: robotprogramozási vefrseny Debrecenben; foto: muszaki-magazin.hu)

A LEGO Education a HelloWorld Oktatás és Fejlesztés Egyesületet bízta meg a magyarországi First LEGO League (röviden: FLL) versenyek szervezésével.  Ezzel Magyarország különálló régióként jutott be a 2020/2021-i versenykiírásba, amely az eddiginél nagyobb mozgásteret ad a hazai FLL-közösség számára, a csapatok pedig ezzel a változással immár közvetlenül juthatnak be a First LEGO League amerikai világfesztiváljára.

A hazai szervezésnek köszönhetően a 2021-i idényben első alkalommal rendezik meg a FLL magyarországi nemzeti döntőjét; a győztes az USA-ban képviselheti majd hazánkat.

A HelloWorld Egyesületet a LEGO Education jó egyéves folyamatban választotta ki az FLL-versenyek Magyarországi képviseletére, amely nonprofit szervezet négy sikeres budapesti döntő és számos robotikai gyerektábor, rendezvény megszervezésével már korábban az FLL közösség aktív tagjává vált. „Nagy öröm és ugyanakkor felelősség a hazai First LEGO League robotversenyek koordinálása, ám szerencsére hazánkban már jelenleg is nagyon aktív és összetartó FLL-közösség él, amellyel együtt minden eddiginél több gyerekkel szerettethetjük meg a robotikát és a robotvezérlést” – mondta Molnár József, a HelloWorld Egyesület projektvezetője.

Az FLL idei tematikája a RePLAY fantázianevet kapta, a feladatok és a pályaelemek pedig az egészséges életmód, a sportok és a fitnesz világába kalauzolják majd a csapatokat. A versenyre a hamarosan megnyíló firstlegoleague.hu oldalon lehet majd jelentkezni.