Összefogott az ELTE és az informatikai ipar a jövő tehetségeiért

Szeptember óta a Neumann János Tehetséggondozó Körben a legtehetségesebb diákokkal külön, személyre szabottan foglalkoznak oktatóik. Az ösztöndíjas hallgatók számára a kar támogató és inspiráló tanulási környezetet, speciális tanulmányi programot, valódi kutatási és fejlesztési kezdeményezésekben részvételt, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőséget, valamint publikációs és konferencia-részvételi lehetőségeket is kínál.
A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley vállalat támogatásával és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság

gal együttműködve az ELTE a tehetséggondozás új modelljét teremti meg azáltal, hogy középiskolai tanulmányi versenyekre, diákolimpiákra felkészítő ingyenes szakköröket szervez, a versenyeken sikert elért ifjú tehetségeket pedig közvetlenül befogadja az egyetemi tehetséggondozó rendszerbe. A közvetlen átmenet lehetősége a közép- és felsőfokú tehetséggondozás között azt szolgálja, hogy a valódi tehetségek töretlenül haladhassanak előre tanulmányaikban.

Az ösztöndíjas hallgatók a jövő kutató és fejlesztő informatikusai, akik az ország egyik vezető kutatóegyeteméről hozott kimagasló szakmai tudásukat és naprakész, vállalati munkákban szerzett fejlesztői ismereteiket ötvözve, az átlagot messze meghaladó mértékben járulnak majd hozzá hazánk K+F+I teljesítményhez. – Az ösztöndíjakat már át is adták az ELTE lágymányosi egyetemvárosában.

Az ösztöndíjprogramról bővebben itt olvashatnak, a középiskolásoknak szóló tehetséggondozó programról pedig itt tájékozódhatnak.

Innovációs díjat kapott a Bosch

November 9-én a Bosch elnyerte az Association Supply Chain Management, Procurement and Logistics (BME) (beszállítóilánc-menedzsment, beszerzés és logisztikai szervezet) innovációs díját. Az elismeréssel a szervezet a technológiák és szolgáltatások szállítójának az indirekt beszerzés átszervezésében nyújtott kiemelkedő teljesítményét részesítette elismerésben. Az indirekt beszerzés szervezeti egység a termékekben nem közvetlenül felhasznált minden szolgáltatás, tárgyi eszköz és anyag beszerzéséért felelős. Az értékelők szerint a nemzetközileg bevezetett koncepció részeként a Bosch jövőbeli sikerpályára helyzete az indirekt beszerzést. 2011 óta a Bosch számos beszerzési folyamatot szabványosított, illetve megszigorította az anyagbeszerzésre vonatkozó előírásokat.