Otthonod titkos üzenete

Különleges könyvet vesz kezébe az olvasó: nehéz Trom Kata első könyvének műfaját meghatározni. Tanácsok a lakberendezéshez, s elemzés a tárgyakhoz való viszonyulásunkhoz. Az, hogy környezetünkben mely és milyen tárgyat hová helyezünk el, nagyon sok mindent elárul belső világunkról. A lakásunk berendezése előtt hasznos lehet azokat az összefüggéseket, tapasztalatokat megismerni, amelyeket a szerző számos országban tett hosszabb-rövidebb ott tartózkodása közben szerzett. (A kép illusztráció – nellhills.com)

Miképp lesz a lakásból otthon? Ehhez kaphatunk tippeket lakásunk bármely szegletéhez, amelyeket, ha megfogadunk, szeretetben, egészségben, örömmel térünk haza, béke, nyugalom fogad kedvelt tárgyaink között. Legyen ez a hely ahol a külső stressztől megszabadulunk, ellazulunk, feltöltődünk energiával. Otthonunk hangulata rengeteg és sokféle összetevő harmonikus egységéből születik meg és válik folyamatos kisebb-nagyobb változások ellenére mással összetéveszthetetlenné, egyedivé.

Az alapterület, a bútorok mellett nagymértékben meghatározzák a fények, a textíliák, a színek, s azok a kedves tárgyak, amelyekkel körülvesszük magunkat, amelyek egy-egy kedves találkozásra, izgalmas utazásra emlékeztetnek.

Hétköznapjaink tele vannak csodákkal – írja a szerző –, amelyek arra várnak, hogy észrevegyük őket és örömmel részt vegyünk bennük. Ahhoz, hogy minél többször kerüljünk emelkedett hangulatba, figyelmet kell szentelnünk lelkünk és a körülöttünk lévő tér üzeneteire. Hogyan s miképp – ehhez is ötleteket kap az olvasó, ha kézbe veszi Trom Kata könyvét, amely a Zazie Books Kft.-nél jelent meg.

Müller Péter így értékeli Kata könyvét: „Fontos könyv ez. Magyar nyelvünk ezoterikus csodája: a Teremtő teret teremt. Ezt ismétli meg az emberi lélek, és Trom Kata erről beszél. Bölcsen, érzékenyen, olvasmányosan. Észre sem venni, hogy az olvasót önismerethez segíti, és léleklátóvá teszi.”