Palotanegyed-fesztivál a jövő héten

A nyárbúcsúztató fesztivál programjai ingyenesen látogathatók. A Múzeumkertben egyebek között a Mystery Gang trió, Péterfy Bori, Ferenczi György és a Rackajam, a The Bits Beatles Emlékzenekar, a Téka, a Magonc és a Buborék együttes lép színpadra.

Lesz fényfestés, gyerekprogram. A sörfőzdék elmaradhatatlan találkozója, a kézműves- és gasztronómiai vásár zsibongása és utcazenészek töltik meg élettel a Palotanegyed tereit, utcáit. A három hónap óta tartü nagysikerű Palotanegyed-fesztivál záró programját láthatja a közönség a következő hétvégén.  

Világ-, komoly-, népzenei, jazz- és popzenei koncertek, színházi, bábszínházi, mutatványos előadások, kiállítások, gyerekprogramokat várták eddig is az érdeklődőket. A Józsefvárosi Önkormányzat 40 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelyet ezúttal negyedik alkalommal rendeztek meg.   

Szeptember második hétvégéjén ismét világzene, blues, jazz, rockabilly szól. Pénteken 14 órától rézfúvósokkal kezdődik a program, majd utcabállal ér véget a mulatság.

Ferenczi György és a Rackajam.

Szombaton a Magonc 120 tagú zenekara nyitja a napot, délután a Kathy-Horváth Lajos, Érdemes Művész, prímás vezette Józsefvárosi Zenekar, a Magyar Vista Social Club világzene-koncertje,  a Józsa Tamás Blues Band és a Téka együttes műsora hallható.

The Bits Beatles Emlékzenekar.Vasárnap először a Buborék-együttes zenél a kicsiknek. Délutántól egyebek között a Fourtissimo Jazz Orchestra és a Bazseva-zenekar játszik. Az este meglepetése a Mystery Gang rockabilly trió, amely ezúttal Péterfy Borival közösen koncertezik. Fénypont lesz a Magyar Nemzeti Múzeum fényfestése, és nem feledkeznek meg a régi autók kedvelőiről sem, a gyerekeket régi játékok bemutatója várja.  

A színpadi produkciók mellett mindhárom nap a felnőttek snapszer- és sakk-partin, a Palota SörKupán vehetnek részt. A Szabó Ervin téren kézműves vásár várja a látogatókat. 

A Józsefvárosi Sörfesztiválon hazai és nemzetközi sörkülönlegességek kóstolgathatók. Kivonulnak a legnépszerűbb budapesti utcai éttermek és sörpubok is. Átadják „a fesztivál söre”-díjat – a látogatók szavazatai alapján. Pénteken, a „Sörömök” napján a vendégek fél áron kóstolhatnak söröket a kijelölt standoknál.

A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.