Pártok támogatottsága – 2018 június

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 7–13. között, 996 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságának alakulását. Fidesz-KDNP támogatottsága 25 százalék, az MSZP-P támogatottsága 11, a Jobbiké 11 százalék.

A Fidesz-KDNP támogatottsága az előző hónapban két százalékpontot most újabb egy százalékpontot csökkent, így 25 százalék. Az MSZP-P támogatottsága nem változott, 11 százalék. A Jobbiké most két százalékpontot csökkent, és így 11 százalék.

Az LMP támogatottsága változatlan, 3 százalék, a DK esetében sem változott az érték, továbbra is 3 százalék. A Kétfarkú Kutya párt támogatottsága egy százalékpontot növekedve 2 százalék, a Momentum esetében nem változott a támogatottság, és maradt 2 százalék. Az MLP támogatottsága nem érte el az egy százalékot, az Együttet pedig megszűnése okán ettől a hónaptól nem mérjük. A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedett: 42 százalék.

A kutatás eredményeiről további részletek, például az országban zajló folyamatokkal való elégedettség változása a szombaton megjelent Vasárnapi Hírekben találhatók.