Reklám a csúcson: Samsung az űrben is

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a használók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

Az elmúlt 50 évben a hazánkban is jelen lévő dél-koreai vállalatóriás sorozatban jelentette be újításait és kínálta is őket a nemzetközi piacon – az ívelt tévéktől kezdve a keret nélküli kijelzőkig és a kihajtható okostelefonig.

A cég mostantól együttműködik a légi fotózással foglalkozó Flightline Films-zel, hogy legújabb technológiáit eljuttassa a világűr határára, ahol a használói számára lehetővé teszi, hogy egy kis szerencsével elkészülhessen a saját „űrszelfijük” egy Samsung eszközzel.

A Samsung az „űr-önarcépekkel” új mércét fejezetet nyit a mobiltechnológiában. Az atmoszféra határán eltöltött 200 óra alatt a Galaxy S10 5G megmutatja a vállalat újszerű megoldásainak erősségét

A dél-dakotai indítóállásról emelkedik fel majd egy 10,5×18 méter alapterületű ballonrendszer, amely az S10 5G készüléket is tartalmazó csomagot viszi magával, 20 ezer méter magasba.

A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek napelem segítségével táplálják a szerkezetet és az okostelefont.   

Eközben a földi használóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy önarcképet készíteniük az okostelefonjukkal és feltölteniük az irányító központ weboldalára.

Az űrszelfi-küldetés sikerét erre a célra fejlesztett alkalmazások is segítik. Az egyik a földi vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az irányító központ és a levegőben lévő eszköz. Egy másik alkalmazás (kiszolgálandó az S10 5G-ket) kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő önarcképről. Az S10-alkalmazás ezután a földi irányításon keresztül visszaküldi a képet a Földre, onnan pedig a használóknak, hogy megoszthassák azt a közösségimédia-felületeiken.
Az S10 5G okostelefont a Samsung úgy alkotta meg, hogy szigetelés és különleges tokok nélkül is ellenáll a szélsőséges környezeti viszonyoknak és nyomáskülönbségnek a világűr határán.

Az irányító központon keresztül bárki jelentkezhet telefonos űrutazásra a saját önarcképével. A képeket ezen a weboldalon tölthetik föl az érdeklődők.