Szaloncukros-kókuszos sör a téli napfordulóra

A gyártók nem hagyják, hogy nyári italként tekintsünk a sörre, hiszen az ipar nem akar téli álmot aludni. Olyannyira nem, hogy az egyik kisipari vállalkozás szaloncukros sörkülönlegességgel köszönti a téli napfordulót. (Nyitó illusztrációnk forrása: nlcafe.hu)

A Yeast Side Sörfőzde és a beerporn.hu sörmagazin egy igazán különleges sörrel ünnepli idén a téli napfordulót. Az ünnepi főzet neve The Darkest Nightside, amely nem más, mint egy kókuszos szaloncukorral és kókusztejjel készült stout. A hatszázalékos fekete sör ízében a pörkölt maláta kávés ízjegyei találkoznak a kókuszos szaloncukor behízelgő aromáival, a kókusztej pedig elegáns krémességet ad az italnak – jellemzik a nedűt a szakemberek.

Az újdonságot december 21-én, a leghosszabb éjszaka rendezvénysorozat alkalmából lehet először megkóstolni, egy időben több, különleges söröket forgalmazó sörözőben. A főzet foszforeszkálós címkével ellátott, palackos változata sörszaküzletekben is felbukkanhat.

A kézműves söröket kínáló vendéglátóhelyek többnyire könnyen felismerhetők: legtöbbször romkocsmákban, loftszerű elhagyott raktárakban, gyárépületekben vagy alternatív, underground stílusú helyeken bukkanhat a sörimádó efféle italra, ahol a vendégkör többnyire jócskán harmincon inneni.

(A szerk. megj.: Lehet, hogy ókonzervatív ízléssel áldott meg a természet, ám azt vallom: a sör legyen klasszikusan sörízű, jófajta cseh vagy bajor, netán osztrák recept szerint főzött, a virsli húsból, és ne szójából készüljön, a szaloncukrot pedig főzzék békebeli módra, és ne áztassák sörbe!)