Számítógépet kaphatnak gyerekek tanuláshoz

Számítógépet vagy okoseszközt igényelhetnek nagy családok hátrányos helyzetű, jól tanuló, tehetséges gyerekei – tudatta szerkesztőségünkkel Mátrix Közhasznú Alapítvány.

A Mátrix felzárkóztatást és esélyegyenlőséget szolgáló támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 évesek kaphatnak komplett (használt, még jó állapotú) számítógépet, laptopot vagy tábla pc-t, illetve más okoskészüléket. A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10–14 éves, akinek két vagy több kiskorú testvére van, a legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-es, otthonában nincs kellő minőségű számítógép.

A jótékonysági programba felajánlók és támogatók is csatlakozhatnak. Az informatikai adományozó program minden részlete elérhető a www.bohocdoktor.com weboldalról.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta: az utóbbi időben 500-nál több eszközt kaptak a Számítógép-álom program révén családok. Az eszközök által a tanulás, a felzárkózás válik még sikeresebbé a tárgyi segítség révén.

A támogatóknak köszönhetően a jótékonysági szervezet jól tanuló, szorgalmas, ám hátrányos körülmények között élő családok gyermekeit segíti.