Szép új tévévilág: együttműködik az Ericsson és a Google

Az Ericsson MediaFirst platformja egy szoftveralapú, médiára optimalizált, teljes megoldáscsomag, amely a következő generációs fizetős tévétartalmak létrehozását, előkészítését, kezelését és közvetítését teszi lehetővé bármilyen képernyőre, és amely immerzív, elmerülő tévénézési élményt nyújt. Az Ericsson MediaFirst tévéplatform már most a nézők kezébe adja a jövő tévénézési lehetőségeit, olyan szolgáltatásokat és funkciókat kínál, amelyeket a tévéműsor-szolgáltatók könnyen alkalmazhatnak és működtethetnek, lehetővé téve, hogy ügyfeleik akkor és ott tekinthessék meg a kívánt tartalmakat, amikor és ahol szeretnék.

Az Ericsson MediaFirst tv-platform és az Android TV integrációja további lehetőségeket nyújt a MediaFirst felhő alapú tévészolgáltatásának kibővítésére, beleértve a még szélesebb előfizetői kör számára nyújtott élő 4K-UHD tv-csatornákat és videótartalmakat, catch-up TV és felhő alapú videofelvételi szolgáltatásokat.

A Google-val kialakított együttműködés által a szolgáltatók további hardverköltségek nélkül használhatják ki az Android TV-t az okosTV operációs rendszerek piacán. A szolgáltatók együttműködhetnek az Android TV-eszközök gyártóival, hogy új, hardver alapú funkciókat és rétegigényeket kiszolgáló over-the-top programokat biztosítsanak, illetve, hogy további Android-alkalmazásokat telepítsenek.

Az együttműködés azt is fölkínálja az Ericssonnak, hogy még több rugalmas, előre integrált set-top box-megoldást kínáljon, támogatandó a műholdas, a kábeles, a földfelszíni sugárzású, illetve a helyhez kötött és a mobil szélessávú tévétechnológiák hibrid alkalmazását.

Az Ericsson ConsumerLab TV és Média kutatása kiemeli: a fogyasztók 56%-a előnyben részesíti, ha ugyanattól a szolgáltatótól kaphatja meg a tv, internet és mobiltelefon-szolgáltatásokat, ha ezzel pénzt takaríthat meg, illetve 22%-uk akkor is, ha a költségek megegyeznek az egyes szolgáltatások költségeinek összegével. Az IP-alapú videoszolgáltatások térnyerésével együtt mindez hangsúlyozza a szolgáltatókra váró kihívásokat, ha holisztikus módon szeretnének vonzó és kényelmes használói élményt nyújtani. (További információ az Ericsson’s MediaFirst TV Platformjáról; tessék kattoöntani!