Törölték Bajnai hozzászólását Orbán Facebook-oldaláról?

Bajnai Gordon kommentjében egyebek között azt írta, hogy „csak a kozmetikázott adatok szépek, Miniszterelnök úr! Majd akkor lesz ok az örömre, ha a versenyszférában alkalmazásban állók száma nem lesz 6 ezerrel alacsonyabb, mint 2010 azonos időszakában. Ha nem 19 és fél hónap lesz az átlagos munkakeresési idő, ha valaki munkanélkülivé válik. Ha a közmunka nem álcázott munkanélküliség lesz és a közmunkások bére nem lesz 12 ezer forinttal kevesebb, mint 2010-ben”.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy „a magyar gazdasági menekültek és a 312-es euró az ön unortodox gazdaságpolitikájának a csődjéről szólnak”.

Az Együtt-PM szerint „a rezsim névadója láthatóan nem szeret a valóssággal szembesülni”, ugyanis a volt miniszterelnök kommentjét Orbán Viktor oldaláról hamarosan törölték. „A posztot cenzúrázta Orbán Viktor, vagy azok, akik a nevében facebookoznak” – fogalmaztak a közleményben, amelyhez mellékelték az eltávolított komment képernyőképét is.

A tényt Bajnai Gordon a Klubrádióban is megerősítette; a hangfelvétel itt meghallgatható, tessék kattintani!

Mégsem törölték Bajnai kommentjét

(Forrás: propeller.hu, 2014. 01. 31., 19:59) Nem törölték Bajnai Gordon kommentjét Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldaláról, hanem az fennakadt a spam- és trollszűrőn – közölte Kaminski Fanny, a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztője.

Az oldal szerkesztője arra reagált, hogy az Együtt-PM korábbi közleménye szerint Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken a Facebookon kommentálta Orbán Viktor csütörtök esti videoüzenetét, azonban azt törölték, „a posztot cenzúrázta Orbán Viktor, vagy azok, akik a nevében facebookoznak”.

Kaminski Fanny szerint ezzel szemben azt történt, hogy Orbán Viktor oldalának felhasználói közül olyan sokan jelentették levélszemétként (spamként) a Facebook felé Bajnai Gordon hozzászólását, hogy azt a Facebook a levélszemetek (spamek) közé helyezte át, így a volt miniszterelnök kommentje automatikusan eltűnt Orbán Viktor oldaláról. A szerkesztő a közleményében mellékelte az oldal adminisztrációs felületének képernyőképét is.

 

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.