Új műsor a Klubrádióban: Csak semmi majré – magyar zsidó történetek

„A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval, magyar–zsidó történetekről szóló műsorunkban félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt, s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyeink” – mondja a ma 13 órakor debütáló programról Rózsa Péter műsorvezető.

Ezek az ügyek közösek, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgetnek rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.

Az első adásban Gábor György vallásfilozófus, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem egyetemi tanára és Köves Slomó ortodox rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője beszélgetnek.

Tehát: Csak semmi majré – magyar-zsidó történetek. Ma, június 6-án, csütörtökön 13 órától a Klubrádióban. A rádió folyamatosan hallgatható az Infovilág nyitó oldalán elhelyezett gombra kattintással. Jó rádiózást!