Vádemelés a cselekmények elkövetésekor 14 éves lány ellen

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú lány ellen, aki 2019-ben, 14 évesen követett el bűncselekményeket. (A nyitó kép forrása: dpa/Peter Endig)

Az ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 14 éves lány 2019 tavaszán bement egy győri általános iskola lányöltözőjébe, ahonnan társával mobiltelefont, készpénzt, pólókat, cipőket, bizsukat loptak el, nyolc sértettnek 142 000 Ft kárt okozván.

Egy másik alkalommal a fiatal lány egy áruházból lopott édességet, illetve 2019 őszén egy másik társával egy győri áruházból kb. mintegy 4500 forint értékben loptak élelmiszert.

A legsúlyosabb bűncselekményt a terhelt 2019 őszén követte el, mikor egy általa korábban ismert 12 éves lányt vett észre a buszon, akitől 500 forintot követelt, különben a kislányt megveréssel fenyegette. A sértett félelmében odaadta a nála lévő 300 forintot, de a vádlott akkor a kislány nyakában lévő, 3000 forint értékű sálat is elkezdte követelni, amit végül a sértett félelmében szintén átadott neki.

A most 16 éves, letartóztatásban lévő terheltet súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével és több rendbeli, minősített lopásokkal vádolja az ügyészség, és indítványozta javítóintézeti nevelésre ítélését.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – közölte lapunkkal dr. Takács Péter főügyész.