Vagyonunk éber őrzői

Újsághír: Februárban feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat, az egykor Farkas Flórián miniszterelnöki biztos vezetése alatt álló Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet. A romák felzárkóztatási programjából több mint 1,5 milliárd forint EU-s pályázati pénz tűnt el. Május végén választási együttműködésben állapodott meg a Fidesz a Farkas Flórián vezette Lungo Drommal.

Három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria június 8-án csütörtökön a 2008-i (meg nem valósult) sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit (a képen).

Soros és a migránsok után itt a munka és az ingatlan. Ellenség mindkettő: lusták, nem mozognak. A munkának személyesen az elnök úr mondja, hogy zárkózzon már fel, de az nem katona, nem sor az ingyen konyha előtt, hiába lobogtatnak előtte 1,5 milliárd forintot, marad, ahol van. Mindenki látja, hogy az elnök úr kezét-lábát töri, a végén már járni sem tud, három autó kell a szállításához, miniszterelnöki kéz a talpon maradásához, mint egy falat kenyeret, úgy éhezi a hidat, de az nem akar épülni.

Másutt az ilyen munkát kihajítanák a francba, türelme meg pénze csak az elnök úrnak van hozzá, rászánja az 1,5 milliárdot, ő már ilyen, ahogy a barátai nevezik: csókos. Az elnök úr tanult ember, gyermekkorában hallotta, és azóta sem felejtette, hogy a csók varázserő, a halottat feltámasztja, az öregasszony fiatal leánnyá, egy gázszerelő milliárdossá változik tőle, és a rusnya béka bármikor kicserélhető egy deli politikusra.

Az elnök úr képes erre, varázserővel bír, úgy tud eltűnni, hogy nem látja senki, miközben itt van előttünk. Egy más közösségben sámánnak, egy más bolygón ÉIL-nek (Értelmes Idegen Lénynek) neveznék, csupán nyelvünk szegénységén múlik, hogy nem tudjuk érdemeit méltón felsorolni.

A hír, hogy az ingatlanok sem mozognak, nem lephette meg az elnök urat. Az elnök úr mindent tud, legfőképpen helyezkedni, számára nem kétséges, hogy hova tartozik, olyan, mint az ingatlan, mozdíthatatlan.  Pedig nemcsak a telkeket, az elnök urat is megkísérelték kicserélni, de nem lehetett. Minden maradt a helyén, csak az elnök úrhoz hasonlóan eltűnt 1,5 milliárd forint helyett egy másik 1,5 milliárd lett látható.

A szakértők szerint, ha megvalósul, akkor az ingatlanok cseréje 1,3 milliárd forint kárt okozhatott volna az államnak. De nem történt semmi, a hűtlenség kísérlet maradt! Mindannyiunk szerencséjére: az elnök úr, és szövetségesei vigyáznak a vagyonra…