Védelem a csúcson kicsiknek is

Valós időben állítja meg a a Zyxel ATP (= Advanced Threat Protection; komplex veszélyforrások elleni védelem, betörés utáni megoldás, amely fekete dobozként rögzíti a történteket, és segíti az elemzésüket) tűzfala a kiber-támadásokat a felhő sandboxing technológiával. A megoldás mindenekelőtt a kis és közepes vállalkozások számára hasznos.

A Zyxel ATP egy „minden az egyben” átjáró-megoldás, amely integrálja a méretezhető, felhő alapú sandboxing csúcstechnológiát további biztonsági rétegekkel a fenyegetések felismerésére és blokkolására. „Elképesztő méretet öltöttek tavaly a zsarolóvírusos támadások, ez pedig kellő figyelmeztetés volt mindenki számára, hogy nem csak azok válhatnak áldozattá, akik bizalmas információkkal vagy nagy pénzekkel dolgoznak. A problémát nehezítik az ismeretlen eredetű fenyegetések. A hagyományos biztonsági megoldások nem képesek megállítani őket, a számuk pedig rohamosan nő – a tavalyi második félévre  40 százalékkal emelkedett. „Egészen eddig az ilyen mértékű támadások megállításához szükséges csúcstechnológiát a legtöbb kkv nem engedhette meg magának” – mondta el tudósítónknak Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

A ZyWALL ATP-sorozatának többszintű védelmének első vonalában a sandboxing áll, amely az ismeretlen és eleve veszélyes adatcsomagokat először biztonságos, elszigetelt környezetben futtatja le, és már a beengedés előtt eldönti, hogy veszélyes-e vagy sem.

Sok fenyegetés még eddig sem jut el. Ahogy a legtöbb biztonsági megoldás, a Zyxel ATP is megvizsgálja a beérkező adatcsomagok hitelességét az aláírás integritásának ellenőrzésével. Az aktuálisan fenyegetőnek jelölt aláírások listájáról olyan megbízható forrásokból érkeznek rendszeres frissítések (Bitdefender), emellett a Zyxel ATP folyamatosan értesül az összes új, azonosított fenyegetésről is, amelyet a többi ATP-tűzfal észlel a világ bármely pontján.

Ahhoz, hogy teljes körű megoldást nyújthasson, és minden támadást kivédhessen, a Zyxel ATP-t hét további biztonsági réteggel látták el: web biztonság (tartalom és botnet filter), alkalmazás- és email-biztonság, behatolás-észlelés és -megelőzés, geo-blocking, menedzselt AP szolgáltatás és SecuReporter.

Az ATP200-at a szakértők a kisvállalkozásoknak ajánlják, az ATP500 a kis- és közepes cégek igényeit egyaránt képes kielégíteni, 1800 és 2600 Mb/s közötti átviteli sebességgel, és akár 1–50, illetve 50–100 közötti használó szolgálatában.