Vigyázat, csalók! Ismét visszaélnek a Tigáz nevével

Megint megjelentek „trükkös szakemberek” a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, és ismét készülék-korszerűsítés, valamint a gázfelhasználói rendszer állapotfelmérése címén próbálnak pénzt beszedni. A csalók a társaság megbízottainak adják ki magukat, pénzt követelnek, így okoznak kárt ügyfeleknek és szolgáltatónak egyaránt.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében a TIGÁZ leszögezi, hogy senkit sem bízott meg ilyen tevékenységgel. Munkatársai, külső vállalkozói semmilyen körülmények között sem jogosultak készpénz átvételére, pénzügyeit a társaság folyószámlán vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le.

A TIGÁZ arra kéri a lakosságot, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A cég megbízottai kérés nélkül, minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig megbízólevelet állít ki a társaság.

A gázszolgáltató ezért kéri azokat, akik visszaéléseket tapasztalnak, hívjanak rendőrt és jelentsék be az esetet az ingyenesen hívható 06 80 180 380 telefonszámon.