Vörös Fronttal is nyit az Európa Pont – magyar „ügyeletes” az EU élén

Képzeljük el, hogy egy kényelmes fotelben lapozgatjuk a legrangosabb európai újságokat, izgalmas koncerteket hallgatunk, európai uniós pályázatok között böngészünk, és az életünket érintő egyéb uniós lehetőségek között kutatunk. A gyereksarokban pedig európai témájú játékok szórakoztatják a legifjabb látogatókat. Januártól mindez valósággá válik az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete új, közös székházának földszintjén, az Európa Pontban. E nyitott központban a kulturális események kiemelt szerepet kapnak, és megvalósulhat az állampolgárok és az uniós intézmények közötti közvetlen párbeszéd. Az új épületben különféle témájú fórumokat, vitákat, kiállításokat, filmvetítéseket, előadásokat, kisebb koncerteket, nyílt napokat rendeznek. 

A találkozóhely megnyitója nagyszerű alkalom arra, hogy megünnepeljük a történelmi eseményt, hogy fél évig Magyarország társelnöke lesz az Európai Unió Bizottságának. Január 8-án és 9-én ingyenes szórakoztató programokkal, valamint koncertekkel vár mindenkit az Európa Pont.

A családokat a többi között angol és francia nyelvű játékok, bábelőadás, gyermekkoncertek, tánc- és drámafoglalkozások várják. A fiatalok számára izgalmas programnak kínálkozik a költészeti verseny, az uniós munkavállalással és tanulással kapcsolatos számos előadás, a környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos játék, filmvetítés… 

Január 8-án este olyan különleges zenei produkciók lépnek fel, mint a Palya Bea Quintet, külön erre az alkalomra összeállított szettjével DJ Palotai, illetve az orosz, ukrán, magyar dalokat német és angol rapszámokkal mesterien ötvöző RotFront zenekar, amelyben Gryllus Dorka is énekel. A Németországban is elismert, kozmopolita színésznő a kétnapos nagyszabású megnyitón egyébként a nagyszínpad háziasszonyi szerepét is betölti. A nap zenei csemegéje a Magashegyi Underground Unplugged koncertje lesz, amelyre a korlátozott befogadóképesség miatt jegyek nyerhetőek december közepétől.