Waves Vienna: zenei fesztivál magyarokkal

Magyar előadók is bemutatkoznak az osztrák közönségnek Bécsben, a Waves Vienna fesztiválon  szeptember 27-29. között. A rendezvény már számos zenekarnak kínált ugródeszkát. Három nap, száz együttes, kilenc színpad és rengeteg jó zene. (A nyitó kép: The Go / foto: Annick Wolfers)

Noha a nagy nyári szabadtéri fesztiválok ideje lejárt, az osztrák főváros a hűvös idő beköszöntével sem marad zenei fesztivál nélkül: szeptember 27–29. között ad otthont ugyanis a Waves Vienna-nak. A fesztiváligazgató, Thomas Heher által csak „ugródeszka-fesztiválként” emlegetett rendezvény, amelyre mintegy 15 ezer érdeklődőt várnak a világ minden részéről, már számos zenekart indított el a hőn áhított világhír útján.

A képen: Neneh Cherry, foto: © Waves Vienna / Wolfgang Tilmanns

A könnyűzene számos műfaját felvonultató fesztiválon – alternatív és elektronikus zene, hip hop, rock és klubzene – 19 ország száz ismert és kevésbé ismert előadója lép fel, köztük a svéd énekes és rapper Neneh Cherry, a brit The Go!, a portugál Rodrigo Leao, a bécsi Mile me Deaf és a belga újonc, WWWater.

Hazánkat a svéd–magyar dalszerző, Antonia Vai, a Fran Palermo és a szobakoncertekkel kezdő Mörk képviseli.

A fesztivál fő helyszíne a Wiener WUK és környéke, a programot konferencia és műhelybeszélgetés egészíti ki. Ezeken olyan kérdések kerülnek szóba, mint a zenei és rádiós blogok szerepe, a fiatal zenészek karrierépítése vagy a zenei karrier és a családi élet összeegyeztethetősége.