Zoemini: kattints és nyomtass

Két kameranyomtatót kínál mától a Canon: megjelent a Zoemini S és a Zoemini C, amellyel a „minden egyben” elve és gyakorlata alapján bárhol könnyen állíthatók elő öntapadós képek. A Polaroid-technikát idéző kis készülékek gazdái másodpercek alatt készíthetnek és nyomtathatnak 5×7,6 cm-es felvételeket.

A Canon Zoemini S-t 8 megapixeles kamerával látták el, az önkép-készítést tükör és világító szelfikarika segíti. Az ingyenesen letölthető Canon Mini Print (iOS/Android) alkalmazás segítségével a mobileszközökön tárolt képek is nyomtathatók Bluetooth-kapcsolaton keresztül, és még nyomtatás előtt finomító szűrőkkel, feliratokkal és keretekkel díszíthetők. A Canon Mini print alkalmazás által a Zoeminivel készített képek megoszthatók és tárolhatók a közösségi médiában vagy felhőben (Facebook, Instagram, Dropbox, Google Photos).

Társánál áramvonalasabb változatban jelent meg a Canon Zoemini C: 5 megapixeles kamerával, a szelfikészítést segítő reflextükörrel és micro SD-kártyahellyel. Picit másképp működik, nem a mobilalkalmazáshoz kapcsolódik.

A japán gyártó mindkét termék dobozában 10–10 öntapadó, nem elkenődő Zink fotópapírt helyezett el; a papírképhez szükséges alapanyag 20–50 darabos csomagban kaphatók.