5G-s frekvencia-értékesítés: bíróságra mehet a Digi

Másodfokon helybenhagyta az 5G-s frekvenciaértékesítés alaki vizsgálatának eredményét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, miután a Digi Communications N.V. fellebbezést nyújtott be a döntés ellen. A cég további jogorvoslatért bírósághoz fordulhat – olvasható a hatóság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az NMHH idén nyáron indította el a 700 MHz-es, a 2100 MHz-es, a 2600 MHz-es és a 3600 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak értékesítési eljárását. Az árverésére augusztus 8-án négy mobilszolgáltató jelentkezett, az alaki vizsgálat után pedig a hatóság három mobilszolgáltatót: a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t vette árverési nyilvántartásba. A Digi Communications N.V. ezután fellebbezett az NMHH döntése ellen, a másodfokú hatóság pedig  november 27-én közölt végzésében helybenhagyta az alaki vizsgálat eredményét. A hírközlési szolgáltató a döntés ellen bírósághoz fordulhat.

Szerkesztőségünknek kezdettől elve és gyakorlata: hallgattassék meg a másik fél is. Megkerestük tehát a Digi-csoport sajtóosztályát, amelytől a következő nyilatkozatot kaptuk:

A DIGI Csoport továbbra is elkötelezett ügyfelei minőségi kiszolgálása iránt, és folytatja terveinek megvalósítását. A DIGI Csoport korábban már világosan megfogalmazta álláspontját a témában és a továbbiakban nem kívánja kommentálni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntését.