A FlixBus visszatér a magyar utakra

Az első visszatérő összeköttetések Budapest és Bécs között érhetők el. A buszok holnap, június 11-én indulnak. Új higiéniai irányelvek a FlixBus távolsági járatain. Több európai országban újra lehet FlixBus-szal utazni, amely Európa legkiterjedtebb távolsági buszhálózatát alakította ki harminc ország 2500 célállomását összekötő napi 400 ezer csatlakozással.

A FlixBus visszatér a magyar utakra: június 11-től folytatja tevékenységét a mobilitási cég – közölte lapunkkal Miklósy Boglárka, a társaság magyarországi sajtófőnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetközi összeköttetéseken új higiéniai ajánlások érvényesek.

A FlixBus először a Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra, eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a Bécsi repülőteret is érintik. Mivel a zöld buszszolgáltató folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. A jegyek már foglalhatók online https://www.flixbus.hu . A cég az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát.  A cég az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát.

„Közel három hónapos mozdulatlanság után nagyon örülünk, hogy ismét útra kelhetünk. Bízunk benne, hogy nemcsak célállomásukhoz, de megszokott mindennapjaikhoz is közelebb vihetjük az embereket azáltal, hogy rugalmas és megfizethető utazási lehetőséget biztosítunk számukra ezen a nyáron is” – ezt már Arany László, a társaság regionális ügyvezető igazgató mondta. A tevékenység újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. 

A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szerrel. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák meg az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt.

A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók. A FlixBus arra kéri az utasokat, vegyék ki részüket a megelőző intézkedésekből azzal, hogy követik a fedélzeti előírásokat és csak akkor utaznak, ha semmilyen betegségi tünetük sincs. A lemondási feltételeknek köszönhetően az utazások rugalmasan módosíthatók.

Egyes országokban, ahol a FlixBus belföldi összeköttetéseket is kínál, már elindultak a buszok, a következő hetekben pedig egyre több nemzetközi járat is elérhetővé válik. A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás közben érintett országok beutazási feltételeit.

Magyarország mellett például Ausztriában, Német-, Lengyel-, Horvát-, Cseh-, Olasz-, Svédországban, Dániában, Szlovákiában,  Portugáliában is újra elérhető a FlixBus szolgáltatása.