A nőknek kedvez a Duna-szigeti Fesztivál

Évről-évre több mint hárommillió látogatót vonz Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválja, a Donauinselfest (vagyis Duna-szigeti Fesztivál), amit immár harminchatodik alkalommal rendeznek meg az osztrák fővárosban – június 21–23. között. A szervezők az idén is mintegy 1500 előadóval, 13 színpaddal és 600 órányi programmal várják az érdeklődőket. A fesztivál programjában az eddiginél nagyobb szerepet kapnak a nők.

A háromnapos rendezvényt a sokszínűség jellemzi: mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének megfelelő koncertet az alternatív rocktól kezdve a kabarén át egészen a heavy metálig. A bécsi Duna-sziget ezúttal is az osztrák zenétől lesz hangos, a fellépők jó négyötöde a piros–fehér–piros zenei kultúrát képviseli. Fellép mások között az austropop „atyja”, Wolfgang „Wolferl” Ambros és Eva Maria Marold kabaré-énekesnő is. A hazai előadók mellett természetesen külföldi sztárokat is várnak: színpadra lép a népszerű svéd alternatívrock-együttes, a Mando Diao, a német–ír énekesnő Alice Merton, a főként tropical house műfajban alkotó német DJ Felix Jaehn és a dancehall német képviselője, a Chefboss is.

A fesztivál az idén különösen figyel a női előadóművészek támogatására. Az Ebner-Eschenbach Area nevű színpadon csakis nők játszanak majd: ott lép fel az osztrák Virginia Ernst, a Die Kernölamazonen nevű kabaré-duó és Birgit Denk énekesnő is. A lányoknak ennél a színpadnál külön programokat is szerveznek, délutánonként kézilabdázhatnak, illetve műszaki és kutatási foglalkozásokon vehetnek részt. Persze a koncertekről a férfiak sincsenek kitiltva.  

Az ingyenes zenei programok mellett változatos szabadidős és sportprogramokkal is készülnek a szervezők. A bevállalósabbak kipróbálhatják a bagjumpot, amivel megtapasztalhatják a szabadesés élményét, és lesz slam poetry és karaoke-show is. Emellett számos családi és gyermekprogram közül lehet válogatni. A finom ételekről a gasztronómiai stand, valamint a gasztro-zóna kínálata gondoskodik majd.

A 36. Duna-szigeti Fesztivál részletes programja.