A Scania a vadonatúj Interlinkkel látogatott ki a BusExpora (Fotókkal!)

2017. április 26-án ötödik alkalommal rendezte meg a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) a buszos szakmai napot, ami a korábbi évekhez hasonlóan a zsámbéki DrivingCampen kapott helyet. A forgalmazók mellett a buszgyártás szakemberei és érdeklődő rajongók vettek részt a kiállításon.

A visszatérő kiállítók sorában a Scanián kívül egyebek mellett – többek között – a VDL Bova, a Setra és a Volvo is bemutatta buszait.

A Scania Interlink három féle magassági változatban készül (LD, MD és HD), a jármű hossza 11–15 méter között az ügyfél igényei szerint változhat, felszereltsége minden szempontból az ügyfél igényeire szabható. Az aktuálisan kiállított autóbusz egy HD kivitelű, 13 méteres busz volt, négycsillagos turista felszereltséggel. Ennek a típusnak a bemutatása óta a svéd járműipari cég már mindenféle buszos szállítási feladatra (városi vagy  városközi menetrendszerinti, és különjárati feladatokra is) teljesen saját gyártású buszokat tud kínálni ügyfeleinek.

Emellett továbbra is elérhetők a luxus kategóriában az Irizarral együttműködésben gyártott autóbuszok is. Az Irizar kínálata is megújult az elmúlt 2 év során, az új Scania Irizar i8 és Scania Irizar i6s típusokkal a legigényesebb elvárásoknak is meg tudunk felelni.

{gallery}