Áder János újévi beszéde (Bödőcs módra)

Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűs humorista – olvasható a Wikipedián – 1982-ben született Zalaegerszegen. Gyermekkorát Búcsúszentlászlón, egy kis, zalai faluban töltötte. Színész szeretett volna lenni, magyartanárnak tanult, de humorista lett. „Szen’lászlót” műsoraiban visszatérő motívumként, újabb és újabb aspektusokból mutatja be. 2004-ben csatlakozott a Dumaszínházhoz, és még abban az évben állandó kerettagja lett a Rádiókabarénak.

Az országos ismertséget a 2005-i Esti Showder szereplés hozta meg számára. Ebben az időszakban, a műsort gyártó Kovács Kristóf tulajdonában álló Primetime egy új esti show-t kívánt indítani, kizárólag stand uposokkal. Ennek a kísérleti rovata volt a már akkor is Showder Klub nevet viselő műsorelem Fábry Sándor műsorában. Szövegeiben a közélet, a történelem, a kultúra és Búcsúszentlászló kocsmájának történéseit is érinti, gyakran említve kedvenc íróját, Hrabalt, illetve filmrendezőit, Tarr Bélától Quentin Tarantinóig. Az alkohol is meghatározó elem Bödőcs Tibor témái között. 

A pályatársak által „kis-Hofinak” is hívott humorista kétszer nyert Bon-bon díjat, mielőtt 2010-ben megkapta a Karinthy-gyűrűt. Szintén ebben az évben tett szert egy másik gyűrűre is, ugyanis megnősült, azóta pedig két gyermek édesapja lett. Ez alkalommal Áder János államfő újévi köszöntőjének paródiáját (tessék kattintani!) adja elő különösen népes kedvelői tábora nagy gyönyörűségére.