Állítsátok meg Vajnát! Tüntetés a Kisalföldért

Vajnáék a minap az ország egyik legnagyobb példányszámú újságját, az 1956 végén alapított családi napilapot, a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföldet  is megszerezték. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ma tudomásul vette, hogy az AValue  (AV=Andy Vajna – a szerk.) Befektetési Kft. a Lapcom Kiadó Zrt. feletti irányításszerzését, amelynek keretében az AValue a Lapcom részvényeinek 100%-át szerzi meg.

A Versenyhivatal most kiadott közleménye szerint az AValue Befektetési Kft. a Vajna-csoport tagja, amely a televíziós és a rádiós médiaszolgáltatási és hirdetési piacokon, a Lapcom-csoport a nyomtatott sajtó piacán van jelen. A tranzakcióban részes felek piaci tevékenységei között – a bejelentési űrlappal benyújtott információk alapján – érdemi horizontális átfedés vagy versenyprobléma lehetőségét felvető kapcsolódás nem volt azonosítható sem az országos, sem a regionális hirdetési piacokon.A felek által benyújtott űrlap megfelelt a törvényi követelményeknek és a káros versenyhatások lehetősége is elvethető volt, így versenyfelügyeleti eljárás indítására okot adó körülmény nem vetődött fel, és a GVH hatósági bizonyítványt állított ki a bejelentő számára. Az ügy hivatali száma: B/822/2017.

A Kisalföld bekebelezése ellen szeptember 29-én, pénteken délután fél ötkor tüntetés kezdődik Győrött, a Megyeháza téren.