Almás pite ihlette karamellás bonbon a csoko-vébén

Almás pités karamellás bonbonnal nyert érmet a Bonbonier Csokoládé-manufaktúra magyar vállalkozás az International Chocolate Awardson. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi három évben tizenhét nemzetközi díjjal gazdagodott a cég, amelynek az idén már két karamellás csokoládéját is díjazták.

A magyar cukrász fahéjas almával készült krém-karamellával töltötte a díjazott bonbont. Az alma és a krém-karamella lágy, bársonyos állaga kellemes harmóniát alkot az őt körül ölelő roppanós étcsokoládéval. A csokoládé aromája fahéjjal egészül ki, karamellával töltve selymes érzéki csemegeként jellemezhető.

Az eredményhirdetés után a bronzéremmel gazdagodott Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje elmondta, hogy az idén kezdett el kísérletezni karamellával. A magyaros ízvilágot is meg szerette volna mutatni a zsűrinek az almás pités, karamellás bonbon által. „Nagyon büszke vagyok, hogy két hónap alatt a második karamellával készült csokoládém is nemzetközi díjat nyert. Augusztusban a gasztronómiai Oscar-díjon, a Great Taste Awardson a sós-karamellás mogyorós trüffelemet díjazták…”

Az International Chocolate Awards független, nemzetközi csokoládéverseny. A verseny szervezői a legmagasabb minőséget készítő csokoládé-manufaktúrákat és kakaóbab-termesztőket kívánják segíteni. A séfekből, cukrászokból, étel-kritikusokból, szakértőkből, és gasztro-bloggerekből álló zsűri szigorú szabály rendszert követve értékel minden nevezett terméket.