Az EU helyzetéről szóló beszéd előtt a Bizottság bemutatja az eredményeket

Ursula von der Leyen elnök szeptember 15-i, az Európai Unió helyzetéről szóló beszédére készülve az Európai Bizottság ma áttekintést tett közzé a múlt évben végzett munkájáról és eredményeiről. A kiadvány az EU összes nyelvén elérhető; ismerteti a világjárvány kezelése és a Bizottság politikai prioritásainak megvalósítása végett hozott intézkedéseket.

A Bizottság munkájának két kiemelt célkitűzése, hogy hozzájáruljon a világjárvány felszámolásához, és hogy a NextGenerationEU-n keresztül újraindítsa, egyúttal az eddiginél környezetbarátabbá, digitálisabbá és ellenállóbbá is tegye gazdaságainkat. A tájékoztató kiadvány a Bizottság nemzetközi fellépését is áttekinti. A kiadvány beszámol arról is, hogy a Bizottság az elmúlt évben elindította az Európa jövőjéről szóló konferenciát, mely lehetőséget ad a polgároknak, hogy közvetlenül kifejthessék nézeteiket az Európai Unió fejlődésével kapcsolatban. A kiadvány a 2020 szeptembere óta történt főbb események és fejlemények naptárát is tartalmazza.

Az Unió helyzetéről szóló beszédre vonatkozó legfrissebb információk itt találhatók. (Az EU helyzetéről szóló beszéd előtt a Bizottság bemutatja az elmúlt év eredményeit.)