Az Európai Bizottság válasza a magyar kormányhamisságokra

A magyar kormány „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!” címmel kampányt indított – óriásplakátokat helyezett ki, egész oldalas újsághirdetéseket jelentetett meg, a miniszterelnök pedig minden magyar állampolgárnak levelet írt. Az Európai Bizottság egyetért: a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az EU. Mi viszont azt gondoljuk, hogy az emberek tényeket érdemelnek, nem fikciót. A magyar kormányzati kampány elferdíti az igazságot, és egy „titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés.

A magyar kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők. Soros Györgyhöz pedig az egésznek semmi köze. A Bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció.

 A Bizottság teljes válasza itt elérhető, tessék kattintani!

A szerkesztőség kérdése: Miért nem cselekszik ilyen „tökösen”, mondjuk, a dán, a spanyol, a finn stb. kormány, mint az Orbán-kabinet? Miért nincs örökös vitája az említett kormányoknak és még számos EU-tagország kormányának az Európai Unióval? Kinek jó ez az állandó kekeckedés, „magyarkodás”?  Miért nincs „dánkodás”, „finnkedés”, „spanyolkodás”, „hollandkodás” stb.? Hja, kérem, még szavuk sincs az Európa működő felét alkotó országoknak az örökös hátranyilazásra. Az eredmény pedig, miként ez tegnap is történt, a magyar kekeckedők házhoz mennek a pofonért: lásd Szijjártót, akit nem volt hajlandó fogadni Stuttgartban a tartományi miniszterelnök. Persze, sebaj, majd fogadja az azerbajdzsáni!