Az üzlet reményében mosolyogtak Orbánra a „megszálló muzulmánok”

A nemzetközi sajtó is követte a győri polgármester-választást: például a Der Standard szerint az eredményhez hozzá kell tenni azt is, hogy alacsony részvétel mellett győzött a Fidesz-KDNP jelöltje. A francia Le Courrier is azt emeli ki, a többi híradással egyetemben, hogy a fideszes polgármester-előd a szexvideó-botránya ellenére most is képes volt simán nyerni a párt jelöltje. Győr továbbra is a Fidesz egyik legbiztosabb bástyája.

Az indonéz származású, Párizsban és Londonban tanult Abid Adonis a Jakarta Globe-ban Orbán Viktor menekültpolitikáját szedi ízekre annak ismeretében, hogy miként fogadták és miket mondott a magyar kormányfő az Indonéziában tett háromnapos látogatásán. In medias res, a dolgok közepébe vágva: „Mi nem menekültként, hanem megszállóként tekintünk a muzulmánokra” – idézik Orbán hírhedt kijelentését, mire a szerző megjegyzi: a helyi whatsapp-csoportokban futótűzként terjedt, de hivatalos fogadtatásán semmi nem érződött abból, hogy sértő megjegyzése miatt akár hűvös távolságtartásra is számíthatott volna. Mindenki széles mosollyal fogadta és úgy tett, mintha nem is tudnák, mi Orbán véleménye az iszlámról, a menekültekről és a multikulturalizmusról. Ő pedig a világ legnagyobb muszlim közösségével és kormányával láthatóan minden eddiginél szorosabb diplomáciai kapcsolat kiépítésén dolgozott. Mert tényleg úgy tűnik föl, mindent a materiális oldaláról közelít meg. Lásd az oroszbarátságát – így a cikk. Ha Indonézia Magyarországon keresztül megvetheti a lábát Európában, az nem utolsó szempont a helyieknél sem. Ugyanakkor nem lesz hosszú életű az a kapcsolat, amit csak anyagi javak mozgatnak. A szerző szerint a kormányzó indonéz pártnak ki kellett volna használnia az alkalmat – ami persze a jövőben sem késő –, hogy kiverje Orbán fejéből mindazt, ami idegengyűlöletét és iszlámellenességét táplálja, és aminek tudatában világszerte ismertté lett.

Az Európai Unió háttérhatalmát működtető Soros György milliárdos fáradhatatlanul küzd azért, hogy térdre kényszerítse Orbán konzervatív nacionalista kormányát – jelenti ki a Trump szócsövének tekintett Breitbart News cikke reagálva a filantróp davosi bejelentésére, amely szerint 1000 millió dollláros adománnyal egyetemi hálózatot kíván működtetni. És nyomban konspirációs elméletként párhuzamot von a Trump 2016-i győzelme óta eltelt időszakkal: szintén a kormány mögötti úgynevezett „Deep State” ármánykodik. Konkrét példát is említ: hibáztatva az Európai Bíróság ügyészét, Manuel Campos Sánchez-Bordonát, aki törvénysértőnek találta a civil szervezetekre szabott új orbáni átláthatósági törvényt, azaz kötelesek forrásaikról számot adni.  Az írás megállapítja: Magyarország szabad és demokratikus állam, de a civil szerveztek liberális eszmékkel akarják megfertőzni a népet. Márpedig Soros olyan birodalmat épített ki, ahol a pénz az úr. Az írás végül arra lyukad ki, hogy a Magyarország függetlenségéért folytatott új harca az amerikaiak harca is.

A Bangkok egyik repülőterének (Suvarnabhumi) zárkájában holtan találtak vasárnap egy magyar férfit – számol be a tragédiáról a Bangkok Post. Lejárt vízuma miatt szabtak ki rá börtönbüntetést a férfira. Szombaton a biztonsági őrök este ránéztek, békésen aludt, ám vasárnap délben már nem mutatott semmi életjelet. Erőszakos beavatkozásnak nyoma nem volt. A thaiföldi magyar konzulátus felvette a kapcsolatot a családjával, s a nyomozás még folyik ugyan, de cukorbetegségre gyanakszanak.

Az Abu Dhabiban megjelenő angol nyelvű The Nationalben a magyar követség felháborodott választ írt arra a véleménycikkre, amely a náci Németország családpolitikájához hasonlította az Orbán-kormány most életbe lépett, a négygyerekes családoknak nyújtott adómentességét és az új családpolitikáját.  A diplomáciai testület azzal érvel, hogy a nácik milliókat öltek meg. A magyar kormány viszont helyes úton jár, és sok egyéb módon támogatja a magyar anyákat. A magyar követség kifejti a kormány migránspolitikáját is, és bemutatja a Hungary Helps/Magyarország segít- programot, amelynek köszönhetően az Orbán-kormány már 50 ezer embernek segített a világ válságövezeteiben otthonuk, vagy kórházak, iskolák felújításával.

Az Európai Űrkutatási Ügynökség műhold-felvételein Budapest déli és délkeleti tartományában súlyos légszennyeződésre utaló jeleket találtak, méghozzá olyan hólerakódást – annak ellenére, hogy a fővárosban már elolvadt a hó, ami ipari létesítményekből – valószínűleg olajszennyezettség következtében maradt meg tartósan. Az ipari szennyezés miatti tartós hótakaró tudományosan bizonyított – írja a The Waether Channel.

Szerkesztőségünk érdeklődött a jelenségről a Greenpeace Magyarország Egyesületnél, melynek szakemberei ez alapvetően nem más, mint hogy kifagy a kibocsátott vízgőz. Ez a jelenség hideg időben jellemző ipari területekre.