Bécsben kukászenekar népszerűsíti az újrahasznosítást

Valószínűleg a bécsi köztisztasági vállalat használtcikk-kereskedése, az 48er-Tandler az egyetlen second-hand bolt a világon, amelyiknek saját zenekara is van. A vállalat öt munkatársa még 2014-ben állt össze, hogy az újrahasznosítást saját dalokkal népszerűsítse. Két számukat eddig mintegy harmincezren látták, mostantól pedig az iTunes és a Google Play áruházból is letölthetők. (A képen: A 48er-Tandler-Band legújabb slágere; közreműködik Niddl és Dennis Jale © MA 48 / Felicitas Matern)

„Romantikus szerelmi vallomás” a négy éve alapított kukászenekar, az 48er-Tandler-Band legújabb slágere, a „Secondhand”, amelyben Bécs legnagyobb használtcikk-kereskedése, a 48er-Tandler játssza a főszerepet. A különleges régiségkereskedésben a szeméttelepeken leadott, tökéletes állapotban lévő étkészleteknek, műszaki cikkeknek, ruháknak, játékoknak és a bécsi tömegközlekedési eszközökön (örökre el)felejtett dolgoknak keresnek új gazdát. A dal szerzői slágerükkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a megunt tárgyakat nem szabad eldobni, hanem egy második esélyt kell adni nekik, akárcsak a szerelemnek. 

Az 48er-Tandler-Bandet még 2014-ben alapította a bécsi köztisztasági vállalat öt munkatársa azzal a céllal, hogy saját szerzeményeik segítségével is az újrahasznosítást és a különleges használtcikk-kereskedést népszerűsítsék. Első szerzeményükben, a „Der 48er-Tandler von Wien” című dalban olyan osztrák hírességek működtek közre mint Herbert Prohaska focista, Willi Resetarits énekes, vagy az akkori bécsi polgármester, Michael Häupl.

A két szerzemény – a rajongók legnagyobb örömére – már nemcsak a Spotify-on, a YouTube-on és az Amazone Music-on érhető el, de le is tölthető az iTunes és a Google Play áruházból. A két dal linkje a YouTube-on: Der 48er-Tandler von Wien és Secondhand.