Becsben tartják a bicikliket Bécsben

A bicikliseké lesz a tér március utolsó két napján Bécsben. Akkor tartják ugyanis a város rendezvény-naptárában már fix programnak számító Argus Bike Festivalt, Ausztria legnagyobb kerékpáros-összejövetelét. A legújabb biciklis trendek, kerékpármodellek, kiegészítők, lélegzet-elállító bemutatók és a város legjobb street foodja várja az érdeklődőket. (Kép: A Dirt Battle a tavalyi biciklis fesztivál egyik csúcspontja volt; foto: Die Event Company / Peter Provaznik)

Március 30–30-én két napra ismét a kerékpárosok zarándokhelyévé változik a bécsi városháza előtti tér, a Rathausplatz, amely éppen húsz óta ad helyet Ausztria legnagyobb biciklis rendezvényének, az Argus Bike Festivalnak. Az esemény középpontja a mintegy száz kiállítót felvonultató vásár, ahol a kerékpározás szerelmesei mindent megtalálnak, mi szem-szájnak ingere.  

Külön infosarkot kapnak az egyre népszerűbb, flaszterre és terepre egyaránt alkalmas gravel bike-ok, bárki kipróbálhatja a legújabb elektromos bicikliket, amelyek már számtalan formában és motorral léteznek, ahogy a különféle célcsoportokra és felhasználási területekre igazítják őket. Örök sláger az összecsukható kerékpár, amely azok számára jó választás, akik a biciklizést és a tömegközlekedést szeretnék kombinálni.

A vásár nagy slágerei a teherkerékpárok, utánfutók, csomag- és gyerekszállító megoldások, mivel Bécsben egyre több család mond le az autóról. Természetesen lesz bolhapiac és gyűjtők találkozója is.

Eközben az FMBA World Tour Pro legjobb versenyzői rugaszkodnak el a bécsi városháza előtt felállított rámpáról, hogy minél magasabbra repüljenek a levegőben és közben meghökkentő trükköket mutassanak be. A BMX-Jam alkalmával a spanyol szupersztár, Viki Gomez irányításával kóstolhatnak bele a műfajba az érdeklődők, a Wienerwald Trails csapata pedig a hegyi kerékpározás érzését hozza el a városba.

A fesztivál vasárnapjának elmaradhatatlan eseménye a RADpaRADe: tavaly 12 ezren kerekeztek végig békésen a városon. A családi kirándulásnak is beillő, színes rendezvénnyel arra hívják fel évről-évre a figyelmet, hogy a közterületek – beleértve az utakat – nem csak az autósoké.

Az Argus Bike Festival részletes programja és a RADpaRADe útvonala kattintásra megtekinthető.