BeeSmarter: ELTE-csapat nyerte a 24 órás mobil programozó versenyt

A BeeSmarteren 2–3 fős csapatok mérték össze tudásukat szombat déltől 24 órán át. A verseny résztvevői három, különböző nehézségű és típusú feladattal találkoztak: virtuális jegyvásárló-rendszert kellett fejleszteniük, kidobós játékot készítettek a virtuális valóságban és készíteniük kellett az emberi pulzushoz alkalmazkodó zenelejátszó programot, melyben a bioinformatika területét is érintetni kellett.


A BeeSmarteren részt vett 17 egyetemista és profi programozókból álló csapat között a Mezei Tamás Róbert, Szalkai Balázs és Véges Márton tagokból álló ELTE-s mELTEd fantázianevű csapat volt a legjobb; a második helyen a Lufthansa Systems Hungária BlackBone csapata, a harmadikon pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 0x00 csapata végzett. A nyertesek egy IEEE nemzetközi szakmai konferenciára látogathatnak, valamint egyhetes, páros belépőt kaptak a Telekom VOLT fesztiválra.

Az egyetemisták mellett tehetséges középiskolások is megmutathatták tudásukat; nekik egy pong-játékot kellett elkészíteniük, ahol fontos szerepet játszott, hogy megtanulják a mobilokba épített szenzorok, pl. gyorsulásmérők használatát. – A programozók mellett dizájnereket is vártak a szervezők.

A Magyar Művészeti Akadémia társszervezésével életre hívott BeeSmarter 24 órás mobil dizájner versenyen, a művészetis hallgatókból álló csapatoknak szorosan együtt kellett működniük a programozó társaikkal. A dizájnverseny legjobbja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Design Wrestlers csapata lett (Hangyás Gergely, Horváth Richárd, Magda Péter).

A hétvégén illusztris személyiségek is végigkísérték a programot. Fodor István –Gábor Dénesés Széchenyi-díjas mérnök – a verseny fővédnöke indította el a visszaszámláló órát, de jelen volt Roska Tamás akadémikus, a PPKE-ITK alapító dékánja, prodékánja. Szolgay Péter, a kar jelenlegi dékánja, valamint Simon Károly és Lelkes Péter a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében. Ruttkay Zsófia ésHegyi Bélaa Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet képviselte.

A szakmai zsűri munkájához a főtámogató Magyar Telekom és az aranyfokozatúszakértői is csatlakoztak. Az eseményt számos hazai partner támogatta, valamint az Ericsson és a MultiContact, mint ezüst fokozatú támogató segítette a verseny létrejöttét.

A BeeSmarter szervezésében a PPKE-ITK és szakkollégiumának hallgatói, valamint a MAVE tagjai vettek részt.