Beugró a Paradicsomba

Miközben a streaming-szolgáltatók jól mellbevágnak az idei őszön, lásd a Jeffrey Dahmer sztori, vagy A szolgálólány meséje új sorozata (nem mellesleg igen halovány erőlködés ez az újabb széria!), a mozikba sorra jönnek a kellemesen andalító, mulattató új filmek. Így hát „Hallod-e, Rozika, te, gyerünk, a moziba be!” Pattogatott kukorica, kóla a kézbe, aztán hadd szóljon! Egy jó este nem csak Rozikának jár.

A könnyű nyárestéket felválthatják az őszi szívmelengetések. Mondjuk, hollywoodi módra a Beugró a Paradicsomba című filmmel. Miss Lancome és Mr. Nesspresso meg a falvédő bölcsességek. Julia Roberts és George Clooney (a nyitó képen) a tuti nézővonzó – legyen bármilyen egyszerű és kiszámítható is a sztori, amiben felragyognak. Mert: hol volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl, ott, ahol a kurta farkú malac túr… volt egy elvált házaspár, meg a frissen diplomázott lánya, aki rövid nyaralásra utazott Bali-szigetére.

Balin ármánykodni, poénkodni és a szerelem meg a családi érzések diadaláig eljutni egyáltalán nem rossz alapvetés. Néhány igazi, nevetést generáló poén, semmi ízléstelenség csak mese az örökké civódó szülők egyetlen lánykájának Balin megtalált szerelméről és házassági, valamint letelepedési tervéről, aminek meghiúsítása lenne az ősök célja. A hipp-hopp odautazó szülők, az asszonyka új szeretőjével megterhelve nem túl csavaros ugyan, de jobb híján nézhető végeredményt hoz, különös tekintettel a képeslapszerű hátterekkel.

Mire elfogy a pattogatott kukorica meg a kóla, itt a vége fuss el véle. (Az ám, a film október 6-tól megtekinthető a hazai mozikban.)