Boglári Szüreti Fesztivál: elmarad, vagy mégsem?

A szervezők mindent elkövettek azért, hogy – a koronyvírus-járvány ellenére – valamilyen formában mégis megvalósulhasson a 44. Boglári Szüreti Fesztivál – közölték szerkesztőségünkkel az ország egyik leglátogatottabb szabadtéri rendezvényének gazdái.

Napról-napra nehezebbé tette az elképzelések megvalósítását a kialakult helyzet, ezért a rendezők többször átalakították, újragondolták, a törvényi szabályozásoknak megfelelő formába próbálták önteni a fesztivált.

A Dél-Balaton és Magyarország egyik kedvenc nyárzáró ingyenes fesztiválja tavaly országos borfesztivállá alakult át, felvonultatva az ország mind a 22 borvidékét, ám az ismétlés az idén elmarad. Markáns átalakulásra, megújulásra készültek szervezők a programok tekintetében is, a kultúra szinte minden területét érintette a tervezett program-kavalkád.

Nem marad el viszont a Miss Bikini Hungary 2020 versenye a fesztiválba betagozódott önálló rendezvények közül. Balatonboglár Platán sétánya szebbnél szebb lányokkal telik meg augusztus 22-én délelőtt tíz órától. A válogató után a döntős lányoké a színpad, és délután három órakor megkoronázzák a szervezők az új Miss Bikini győztes szépségkirálynőt.

A véradás sem marad el! Augusztus 22-én 10–14 óra között várják a véradókat! A szervezők kérik azokat a látogatókat, akik Balatonbogláron maradnak, hogy kövessék a Boglári Szüreti Fesztivál facebook-oldalát, hamarosan közlik a véradás pontos helyszínét!

Az idei a problémák összekovácsolták az érintetteket: a kézműveseket, borászokat, zenészeket, vendéglátósokat, és minden olyan résztvevőt, aki lelkesen közreműködik abban, hogy folytatódjék a magas színvonalú gasztro-kulturális esemény.

A szervezők titkon bíztak abban, hogy a járványhelyzet javulása lehetővé teszi a 44. Boglári Szüreti Fesztivál idei megtartását. Sajnos nem így lett, ám jövőre – 2021-ben – az újrázás talán nem marad el.