Csak intelligensen: nyomtatóújdonságok a HP-tól

Kisvállalkozások számára tervezett intelligens nyomtatóinak új választékát mutatta be a HP. A HP OfficeJet Pro új sorozatának továbbfejlesztett intelligens funkciói tovább növelik a gyártó készülékeinek teljesítményét és megbízhatóságát – olvasható a szerkesztőségünknek küldött tájékoztatóban.

A HP OfficeJet Pro széria újdonságai között említendő a Smart Tasks funkció, az első olyan mobilszolgáltatás, amely automatizálja a szkennelési parancsokat, és segítségével bizonyos lépések kihagyhatók a gyakran ismétlődő feladatokból, ezzel is időt takarítván meg a használóknak. A dokumentumok rendezési ideje akár a felére csökkenthető. A kétoldalas nyomtatás automatizálható. Újdonság továbbá, hogy a dokumentumok egyetlen gombnyomással beolvashatók felhő alapú célhelyekre, vagy rögtön továbbíthatók e-mailben. A telefonról vagy nyomtatóról beolvasott dokumentumok szerkeszthetők és a keresést is engedélyezik.

A folyamatos elérhetőségnek és csatlakoztathatóságnak köszönhetően a bárhonnan, bármikor elvégezhetik használható a nyomtató. A kategóriájában elsőnek számító mobil nyomtató alkalmazásnak, a HP Smart Tasks-nak köszönhetően a készülék okostelefonról fogadja a nyomtatási, beolvasási és fénymásolási parancsokat.

A nyomtatók használata közben is kiemelkedően fontos az adatbiztonság: az új terméksorozatot piacvezető biztonsági megoldásokkal látták el. Érdekessége továbbá az önhelyreállító Wi-Fi-kapcsolat, amely a folyamatos csatlakoztathatóság feltétele.

Az új hardver tervezői külön gondot fordítottak az energiafelhasználás csökkentésére; kazettái újra hasznosíthatók. A készülékek műanyag alkotóelemeinek egy része már ugyancsak újra feldolgozott műanyag.

A használó kényelmét szolgálja az újszerű módon kialakított üvegfelület, hogy könnyen és kényelmesen elemelhetők legyenek a beszkennelt papírok. Az újdonságok intelligens tálcakezelője megakadályozza, hogy a papírok szétszóródjanak: még akkor is, ha a 250 lapos kimeneti tálca megtelik.