Családi tükörreflexes Japánból

A világ legkönnyebb, mozgatható kijelzővel ellátott DSLR fényképezője[1], a Canon EOS  250D azoknak készült, akik eddig mobiltelefonnal vagy viszonylag egyszerű fotómasinával örökítették meg az élményeiket.  (Nyitó képünkön egy fotoapparat-matuzsálem, a Canon AE-1 jelű, az 1976-i montreali olimpiára megjelent filmes kamerája; akkoriban a csúcstechnológiát képviselte.)

Mit kell/illik tudni az újdonságról? A gyártó szerkesztőségünkbe eljuttatott leírásából kiderül, hogy a Canon többszörös díjnyertes EOS 200D utóda, az EOS 250D kezelőfelülete kezdő fotósok számára is könnyen érthető. A képernyőn megjelenő javaslatokkal és trükkökkel bárki jól kihasználhatja a készülék képességeit. A Canon Creative Assist funkciója megkönnyíti az élmények képzeletgazdag rögzítését, hiszen a fotó elkészítése közben vagy utána számos hatást, szűrőt és színhőmérséklet-állítási lehetőséget is fölkínál.

Dual Pixel CMOS APS-C érzékelője 24,1 megapixeles. A tükörreflexes fényképezőgép azoknak készült, akik a jövendő nemzedékek számára is élvezetes módon kívánják megörökíteni az emlékezetes családi pillanatokat.

A Canon legújabb képfeldolgozó processzora, a DIGIC 8 számos funkciót – 4K videorögzítést, 4K time lapse funkciót, 4K állóképek kivágását a 4K videókból – vezérel. A képfeldolgozó processzor a Live View autofókusz-pontosítás és a Szem AF, az Auto Lighting Optimizer, a Digital Lens Optimizer és a Highlight Tone Priority esetén elvégezhető javítások sorával segíti az éles, nagy felbontású képek készítését, amelyek már a fényképezőgépről közvetlenül megoszthatók.

Az EOS 250D autofókusza elképesztően gyors és reszponzív. A japán gyártó gépét kilencpontos autofókuszálási lehetőséget felkínáló optikai keresővel is ellátták, így a legkedvesebb pillanat a szabad szemmel láthatóhoz hűséggel örökíthető meg. Vari-Angle érintőképernyője révén kényelmes az exponálást, megkönnyítve például a családi ön-fényképezést.

Nagy előnye, hogy egyszerűen kapcsolódik az okoskészülékekhez. Amikor a képek és videók megosztásra készen állnak, az EOS 250D a Canon Camera Connect, iOS és Android operációs rendszerhez kialakított ingyenes alkalmazása segítségével néhány kattintással kapcsolódik okoseszközökhöz[2] Bluetooth-[3] és Wi-Fi kapcsolattal. A képek és videók teljes minőségben letölthetők okoskészülékre.

Kellemes meglepetés, hogy Canon Camera Connect a távoli exponálást is megkönnyíti az okoseszközről, így távirányítással készíthetők például csoportképek.


[1] A Canon EOS 250D (fekete/ezüst) a digitális egyaknás tükörreflexes APS-C méretű, mozgatható képernyős fényképezőgépei közül a legkönnyebb, a CIPA irányelvei szerinti akkumulátorral és memóriakártyával együtt, 2019. április 9. napjával (a Canon kutatása szerint).

[2] Az okoskészüléknek 4.0 (vagy frissebb) Bluetooth kapcsolattal kell rendelkeznie. Emellett az okoseszközön iOS 8.4 (vagy frissebb) vagy Android 5.0 (vagy frissebb) operációs rendszernek kell futnia.

[3] A Bluetooth® szóvédjegy és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, amelyeket a Canon Inc. licenc alapján használ. Minden más védjegy és kereskedelmi név azok tulajdonosainak védjegye.