Demeter: visszavonva + szerk. megj.

(Szerző: Iván Gizella/Újnépszabadság)  Ja, még nincs. Az ember maradt. Csak a nyilatkozatát tette láthatatlanná.

Nemrég érkezett a hír, hogy ez a borzadály lelkű senki visszavonta a nyilatkozatát és törölte fészbuk-oldalát is.

Csak nem kapott egy telefont azért, mert túlbuzgó volt? Arra nagyon kíváncsi lennék, ki emelte fel a kagylót a vonal másik végén.

„…Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. A közeljövőben ehhez tartom magam”

Demeter Szilárd törli magát

Demeter Szilárd publicisztikája alaposan felkavarta a kedélyeket. A múzeumigazgató újabb levelet küldött az Indexnek. Közölte, hogy visszavonja a sokakat bántó publicisztikáját, valamint törli magát a közösségi médiából.
„Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom, a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom. A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm” – írta Demeter Szilárd az Indexnek küldött közleményében.

Ez nekem kevés. Nem azért, mert vérszomjas vagyok, hanem azért, mert sokan, ezrek, remélem százezrek és milliók gondolják úgy, demeternek, igen így kisbetűvel, nincs helye a közéletben.

Hogy tud ez az ember tükörbe nézni? Van ennek családja, vannak gyerekei? Gondolt-e arra, midőn az újkori történelem legalávalóbb mondanivalóját papírra vetette, hogy számol majd el aljasságával? Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani, a liberálisokat nácikhoz? Nem csak zavaros elmére vall, ez sátáni gonoszsággal ér fel. Meg lehet itt mindent magyarázni, hogy kinek a magyar hangja ez a borzadály, s lehet, így is van, de a lényeg, s egyre inkább azoknak adok igazat, akik azt mondják: nem más ez, mint figyelemelterelés.

Mostanában a kormányzó pártnak és vezetőjének semmi nem jön össze. Megbukott hőn szeretett példaképe, az Amerikából cirkuszt csináló Trump, dúl a járvány, az unió sem akar engedni a zsarolásnak, a támogatók száma is csökken…

Kell hát valamit tenni, amire odafigyelnek a zemberek és nem a saját nyomorukkal foglalkoznak. S nem azzal, hogy éjszaka megint milyen törvények születnek a házi barátoknak kedvezve. Igen, a magyarok túl tájékozottak és sokat kérdeznek. Nincs igazam miniszter asszony? De jó lenne, ha ez általánossá válnék. Ám még nincsenek elegen, akik gondolkodnak, de azok sem, akik kérdeznek.

Még. Egyelőre

Amit most a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója megengedett magának, az példa nélküli. Mondhatjuk, hogy zavaros elme, nem tudja mit beszél, de ez nem igaz. Dehogynem. Nagyon is. Öt éve már az újságírók ujját akarta kalapáccsal szétverni. Milyen ember az ilyen? Ember egyáltalán, vagy maga a sátán?

Netán ő is Finkeltsteintől tanult? Meg a szégyenteljes ördögi csapatától?

A szerk. megj.: Eddig nem ismertem, most viszont már ismerem a PIM vezetésére abszolút méltatlan alakot. Kénytelen voltam meg-/kiismerni, hiszen színt vallott. Írásban, magyarul – újnáciul, fajelméleti színekben. Elképesztő, hogy 2020 Magyarországán ilyen alak fölbukkanhat, teret kaphat.

Elképesztő, hogy 2020 Magyarországán egy ilyen fölbukkanó, teret kapó alakot nem zavarja el azonnal kinevezője oda, ahonnan jött – ha a határon túlról, akkor oda –, és az is elképesztő, hogy nincs olyan rendőr-tisztviselő vagy ügyész, aki azonnali hatállyal hivatalosan kérdőre vonja fasiszta, fajelméleti, náci propaganda nyílt terjesztésért.

Ilyen esetben ugyanis a józanul gondolkodó magyar, európai polgár nem ismer(het) pardont, még akkor sem, ha az ilyen gondolatok terjesztője hirtelen orvossal próbálja bizonyítani: valami baj van a fejében.

És természetesen (bár nem szokásom vélt vagy valódi szakmabelieket bírálni) célszerű lenne, ha az egyéb ügyekben oly’ éber és gyorsan cselekvő médiahatóság is aktivizálná magát, miután a ma még PIM-főigazgató írásban is bizonyított eszmei beállítottságával nagy baj van.

Karanténban lenne a helye mindaddig, amíg fertőző.