Dolgozik ám a győri polgármester

„Teljes erőbedobással dolgozik a megoldáson a polgármester” – közölhette az Infovilág 2020. 09. 07-én, azután, hogy tucatnyi alkalommal foglalkozott lapunk a győri Radó-szigeten a millennium évében rendeltetésének átadott és utána hosszú évtizedekig rendben használt csónakházzal, amely már évekkel ezelőtt az összedőlés állapotába jutott. (A műemlék csónakház szigetre néző homlokzata.

A csónakház megmentéséért rendszeresen szót emelt az Infovilág, ám sem az Adrián lovagi tevékenysége közben videón megörökített Borkai Zsolt polgármester által vezetett városi önkormányzat, sem pedig a csónakház tulajdonosa, az Unicentral Kft. nem méltatta válaszra lapunkat.

Egy friss cikkünket végül a regnálásának 13. évében menesztett polgármester utódának küldtük el, mivel a győri városháza sajtóügyekkel megbízott hivatalnoka – tartva magát a Borkai-módszerhez – mindeddig egyetlen alkalommal sem volt hajlandó foglalkozni az Infovilágban megjelent írásokkal. Feltehetően azért, mert beosztása megnevezése ellenére az ő feladata nem a sajtó segítése, tájékoztatása. A szeptember 5-i cikkünket tartalmazó levélre az új polgármester által kijelölt Adorján Andrea polgármesteri főbiztos válaszolt:

“Kedves László, ebben az ügyben polgármester úr dolgozik, teljes erőbedobással. Még nem tudunk mit mondani, ha lesz eredménye a munkának, azonnal jelzem Önnek. Köszönöm szépen. Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.”

Fotoriporterünk 2020. szeptember 2-án ezt a képet készítette a műemlék csónakházról:


Jó két héttel később, 2020. szeptember 19-én pedig ezt:

Mégis csak igaza van a polgármesteri főbiztosnak: „Teljes erőbedobással dolgozik a megoldáson a polgármester”. Az évek során cserjévé cseperedett gyomnövények már eltűntek a csónakház teraszáról. Izgatottan várjuk a folytatást.