Egyesít, nem megoszt

Novák Katalin amerikai vallási fundamentalista és gyűlöletcsoportokkal áll kapcsolatban, közülük az egyik, a World Congress of Families például azért lobbizott, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért. Ezt a szervezetet a Kreml és az orosz ortodoxia pénzzel támogatja. Mindenesetre ebből a körből nem nehéz az európai szélsőjobbhoz is utat találni.

megmondóember szerint Orbán ravasz csapdát állított az ellenzéknek Novák Katalin jelölésével: arra utal, hogy népszerűtlen, megosztó és támadható jelöltek helyett íme jön egy egyesítő, barátságos, családvédő ember, aki ráadásul nő, és hát erre csak akkor mondhatnak valami csúnyát MZP-ék, ha teljesen elment a józan eszük.

Az ellenzék azonban több dolgot sem hitt el a megmondóember szavaiból: azt biztosan nem, hogy Novák Katalin családvédelmi politikája lejjebb is lát, mint a felső- és közép középosztályi szint, de azt sem, hogy a vezér elkötelezett híveként képes lenne bármiféle nemzeti egységet képviselni, és nem csak az orbános fülbevalója okán. Az lehet szimpla túlteljesítés is, ezen a szinten már van miért.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcsaladesifjusag%2Fposts%2F463097588511162&show_text=true&width=500 A többit a média tette hozzá, mégpedig azzal a női szereppel kapcsolatban, amit a jelöltnek eddig sikerült felrajzolnia. A képen persze megjelenik a gyereküket magára kötöző férje is, szimpatikus letorkolásaként az ezen a férfiatlanságon gúnyolódó fideszes macsónak, de egy másfajta üzenetben meg arról beszélt, hogy a nőknek nem kéne aggódniuk a kevesebb fizetés miatt, inkább örüljenek annak, hogy szülhetnek, gondoskodhatnak, plusz melózhatnak is, mi kéne ennél több?

Aztán ott van a budapestpride.hu véleménye, amelyben a nem megosztó, nem népszerűtlen, nem támadható jelöltet a kormány egyik legradikálisabb homo-és transzfób tagjának nevezik.

Épp innen van még másfelé is.

A fenti megnyilvánulásban elolvashatjuk, hogy Novák Katalin amerikai vallási fundamentalista és gyűlöletcsoportokkal áll kapcsolatban, közülük az egyik, a World Congress of Families például azért lobbizott, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért. Ezt a szervezetet a Kreml és az orosz ortodoxia pénzzel támogatja. Mindenesetre ebből a körből nem nehéz az európai szélsőjobbhoz is utat találni, és látható is, hogy az államfőjelölt magánszorgalomból és/vagy megbízásból sorra tűnik fel Silvio Berlusconi, és Georgia Meloni társaságában, népszerű közszereplőnek nevezi és demográfiai fórumra hívja Éric Zemmourt, aki a faji diszkrimináció harcos híve, vagy inkább szítója. De ott van akkor is, ha a főnök Marine Le Pennel tárgyal.

Az isten is magyar államfőnek teremtette. Mármint abban a világban, ahol OV, akinek nevét a fülében viseli, és aki eddig mereven elzárkózott az AfD német szélsőjobboldali párttal való együttműködéstől, most egy újságírói kérdésre azt mondta, ez a „nem” persze csak a mai napra szól.

Az meg, ugye, nem a holnap.