EIT Digital: kihívás kezdőknek csinos jutalommal

A digitális újításokban és oktatásban vezetőnek számító európai szervezet, az European Institute of Innovation & Technology (EIT) újra meghirdeti az egész földrészre kiterjedő versenyét, az EIT Digital Challenge-et.

Az EIT Digital versenyére növekedési fázisban lévő és nemzetközi kiugrás előtt álló olyan vállalkozások  jelentkezését várják október 8-ig, amelyek sikeres technológiai megoldást kínáló termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek a digitális ipar, a digitális városok, a digitális jóllét, a digitális infrastruktúra és a digitális pénzügyek. A győztesek egyenként 100 ezer euró összértékű támogatás nyerhetnek, amelynek részeként egy éven keresztül piac- és ügyfélszerzéshez, valamint a növekedéshez szükséges tőke bevonáshoz kapcsolódó, személyre szabott támogatást nyújt számukra az EIT Digital üzletfejlesztői csapata, továbbá 50 ezer eurós pénzjutalomban is részesülnek.

„A tech cégeknek magas színvonalú, személyre szabott támogatásra van szükségük ahhoz, hogy új ügyfeleket szerezzenek, valamint befektetéshez jussanak – mondta Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója. – Kiváló pán-európai üzleti és technológiai hálózata, valamint eddigi üzleti eredményei révén, az EIT Digital abban az egyedülálló helyzetben van, hogy segíteni tudja ezen ígéretes vállalkozások nemzetközi piacra lépését és fejlődését.”

Először az idén Budapest adhat otthont az EIT Digital verseny egyik döntőjének. A budapesti csomópont már korábban is részt vett a szervezet digitális pénzügyekhez kapcsolódó tevékenységében: 2017 augusztusában 17 ország 40 informatikus hallgatója részvételével rendezte meg az EIT Digital első Blockchains nyári egyetemét.

A budapesti csomópont 2012-ben konzorciumként alakult azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a magyarországi és a közép-kelet európai innovatív infokommunikációs környezet fejlesztését. A konzorciumot az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom alapította; azóta csatlakozott az OTP, az MTA Sztaki, az Evopro és az E-Group.

Az EIT Digital versenyére a múlt 10 évben alapított olyan vállalkozások jelentkezését várják, amelyeknek bejegyzett székhelye az Európai Unió valamely országában található, és tavalyi összbevételük meghaladta a 300 ezer eurót, vagy legalább 2 millió euró tőkebefektetést tudnak felmutatni.

Minden kategória öt legjobb csapata kap lehetőséget arra, hogy személyesen is bemutatkozzék a szakmai zsűri előtt. A döntők helyszíne és ideje:

# digitális városok, Trento, november 28

# digitális ipar, Eindhoven, november 29.

# digitális jóllét, Madrid, november 30.

# digitális pénzügyek, Budapest, december 4.

# digitális infrastruktúra, Berlin, december 11.

A versenyre október 8-ig várják a jelentkezéseket. További információ itt, tessék kattintani!