Elégetett ellenzéki szavazatok

(ujnepszabadsag.com) Pár órája kiderült az, amit nagyon sokan tudtunk, hogy zajlik, de nem volt rá túl sok kézzelfogható bizonyíték. Most már viszont van.


Szisztematikus csalás történik a határon túlról érkező levélszavazatokkal. A Vajdaságban a Fideszhez közeli VMSZ pártaktivistái vitték ki, majd a (felügyelt!) kitöltés után vitték magukkal a szavazólapokat. Előző éjszaka pedig több tucat, kizárólag ellenzéki pártokra leadott, félig elégetett, kidobott szavazólapot találtak Marosvásárhely közelében, egy illegális hulladéktárolóban – adta hírül az atlatszo.ro.

Mi ezzel a baj?

Az, hogy számos civil szervezet és ellenzéki párt évek óta könyörög a Nemzeti Választási Irodánál és a Magyar Államnál, hogy módosítson a levélszavazás törvényi keretein, mert jelenlegi formája elfogadhatatlan, óriási visszaélésekre ad lehetőséget. A mostani szabályozás szerint a gyakorlatban a határon túlról érkező levélszavazatokat bárki összegyűjtheti és továbbíthatja. A levélben szavazó állampolgár tehát nemcsak postán, ajánlva adhatja fel szavazatát, hanem bárkinek a kezébe nyomhatja. 

Ha egy párt megbízásából eljáró aktivistának nem tetszik a szavazat, amit átvesz, akkor egyszerűen kidobhatja, megsemmisítheti, elégetheti, ahogy a cikkünk bevezetőjében látható kép is mutatja.

Ön a változásra fog szavazni

(Kárpáti János/Klubrádió jegyzete)Tisztelt hallgató, Ön ezúttal mindenképpen a változásra fog szavazni, ha a részvétel mellett dönt.

Az előző két parlamenti választás előtt még érvényes volt az az egyszerű tétel, hogy aki az addigi kormányzati irány folytatását szeretné, az szavazzon a Fideszre, aki azonban változást akar, voksoljon az ellenzékre. Idővel a Fidesz meg is elégedett azzal, hogy választási programja egyetlen szóból álljon: folytatjuk. És folytatták, bizony.

Tehát Ön ezúttal mindenképpen a változásra fog szavazni, ha a részvétel mellett dönt. Ha az Egységben Magyarországért pártszövetséget támogatja, akkor tudatosan igényli a változást, és a programból megtudható, hogy mire készül az ellenzék kormányra kerülése esetén.

Ha Ön az eddigi kormányoldalt támogatja, akkor a kényszerű és keserű változást segíti elő: azok neve mellé húzza be az X-et, akik már azt sem mondhatják, hogy folytatjuk, mert elértek a falig, hitelességük szinte nulla. A Fidesz lesütött szemmel készíti elő a változást, a kemény megszorításokat, amelyeket Varga Mihály egyik elejtett megjegyzésével máris megpróbált a háború nyakába varrni – holott elég jól tudható, hogy milyen tékozlás előzte meg a kialakult helyzetet.

A pénzromlás mostani, különösen ijesztő mértéke részben talán valóban visszavezethető Vlagyimir Putyin háborújára. Annak az orosz elnöknek az Ukrajna elleni brutális agressziójára, akinek a személyét egyetlen bíráló szó sem éri Orbán Viktor részéről.

A miniszterelnök már összeveszett Washingtonnal, Brüsszellel, Berlinnel, Oslóval, Kijevről nem is beszélve, és most legutóbb Varsóval is, hogy bezáruljon a kör. Kormányának elszigeteltsége példátlan mértékűvé vált a szövetségi rendszeren belül. Mit vár ezért cserébe Putyintól? Sok jót ne. Miután a minap külön hangsúlyozta, hogy ő a jog világában tett szert gazdag ismeretekre, nyilván tudomása van arról, hogy amikor háborúnak nevezte azt, ami valójában különleges katonai művelet, akkor azzal megsértette az orosz büntető törvénykönyvet.

Mi mindenesetre szóltunk.