Életmentés a Dráván

Két lány a Drávába csúszott; életüket az arra túrázó kenusok mentették meg. (A képillusztráció forrása: www.ddnp.hu)

Hétfőn egy 16 és egy 18 éves leány a Drávában hűsítette a lábát. Mindkettő a part mentén állt a folyóvízben, ám a talaj hirtelen beszakadt, és a leányok ruhástól a vízbe csusszantak.

A sodrás mindkettőjüket elkapta. Az idősebb sikeresen visszakecmergett a partra, de a fiatalabbat magával vitte a folyó.

A parton állók kiabálni kezdtek, amit a Zugligeti Iskola Vizitúra arra evező csapatának két hajójának utasai meghallottak és a lány után eveztek. Csakhogy a megadott irányban nem látták. Szerencsére egyszer csak a víz feldobta. Ekkor az egyik kenus beugrott a vízbe, és sikerült a leány fejét a víz fölé emelni. A másik csónakból pedig karok nyúltak érte és a partra húzták.

A segítő csónak egyik utasa szerencsére egészségügyis, nyomban nekilátott a kislány újraélesztéséhez. A közben kihívott mentők, szerencsére, igen hamar megérkeztek és elszállították a még sokkos állapotban levő, de megmenekült leányzót.

Ez az eset is felhívja a figyelmet arra, hogy a természetes vizek mentén nagyon óvatosnak kell lenni. Mindenekelőtt a folyóvizek, ám a tavak medre is rejthet olyan részeket, amelyekre lépve nyomban elmerülhetünk. Aki nem tud úszni, az az életét kockáztatja.

(A drávai derék életmentő munkatársunk legkisebb lánya volt.)