Előnyére gyarapodik a Predator-család

Az Acer bemutatta a játékosoknak szánt legújabb Predator monitorkínálatát a katowicei Intel Extreme Masters 2020 rendezvényen.

Az Intel Extreme Masters hivatalos partnerként elsőként mutathatja be a tajvani gyártó a lengyelországi szakmai eseményen a legújabb Predator monitorokat, azokat, amelyek a Las Vegas-i elektronikai világszemén, a CES-en debütáltak.

A 32 hüvelyk képátlójú Predator X32 NVIDIA G-SYNC Ultimate olyan 1152 zónás mini LED-panel, amely által a játékosok az akciók valamennyi apró részletet jól láthatják és értelmezhetik. Szakértőknek szóló jellemezés: a monitort VESA-tanúsítvánnyal látták el (DisplayHDR 400), fényereje akár 720 nit is lehet; 10-bites színmélysége mellett színhűsége Delta E<1; az Adobe RGB-paletta 99 százaléka, valamint Rec2020 színpaletta 89,5 százaléka lefedett. Mindez azoknak a gamereknek kedvez, akik saját videókat is készítenek. A monitor képfrissítése 144 Herz, miáltal a még a gyorsan mozgó objektumok sem mosódnak el a képernyőn. A kijelző IPS-panelt kapott, 178 fokos betekintési szögekkel, ezáltal a játékosok pontosan bemérhetik be az ellenségeket. Állványa alkalmas arra, hogy a képernyőt a használója elforgassa, megdöntse, magasságát állítsa.

Három HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.4-et is kapott a készülék, miáltal más-más pc-k is csatlakoztathatók egyidejűleg, egymástól függetlenül. Tervezői ellátták még négy USB 3.0 csatlakozóval, ekként a monitor hubként is használható: játékvezérlők, egerek gond nélkül csatlakoztathatók egyszerre.

Mindezeken túl, a tökéletesség végett a Predator X32 két, egyenként 4 W teljesítményű sztereó hangszórót is kapott.

Ugyanezen a lengyelországi eseményen mutatkozott be az Acer Predator CG552K, a Triton 500 noteszgép játékosoknak, az 55 hüvelyk képátlójú CG552K, amelyet 4K 3840×2160 felbontású OLED-panelre építettek.

Az Acer-újdonságok bemutatására a lengyelországi Katowicéban holnap kezdődő és március 1-jéig tartó Predator Intel Extreme Masters Trophy adott alkalmat s lehetőséget. Ez az esemény egyébként az Intel Extreme Masters 14. szezonjának utolsó állomása.

Az Intel Extreme Masters bajnokság az esport egyik kiemelkedően rangos eseménye. Az IEM Katowice 2020-ra 16 csapat hivatalos, győztes 500 000 dollár össz-díjazásban részesül.

Acer Predator Orion 5000

Ez alkalommal csodálhatják meg az érdeklődők az Acer Orion 5000-t, amelynek lelke-agya az octacore 9. generációs Intel Core i9-9900K (Z390 chipsettel) CPU; dual-channel DDR4 támogatással akár 64 GB-ig bővíthető, hogy a kimagasló teljesítmény révén a legtökéletesebb játékélményt kínálhassa. Szakértők fél szavakból is értenek: a forradalmi NVIDIA Turing architektúra kombinálja a valós idejű ray-tracinget, az AI-t, valamint a programozható shaderezést; az eredmény: lenyűgöző vizualitású játékélmény. Az ám, a processzora Cooler Master folyadékhűtést kapott, így a teljesítmény gond nélkül maximalizálható.

Új opcióként a legújabb GeForce GTX 1660 Ti-t kapta meg a Predator Helios 300, viszont a csúcs a GeForce RTX 2070 GPU, Max-Q dizájnnal. A játékosok már várják a legújabb, a 9. generációs Intel Core i7-9750H CPU és az NVIDIA GeForce GPU-k kombinációját – akár 32 GB DDR4 2666 MHz RAM-mal, két PCIe NVMe SSD RAID 0 felépítéssel, plusz egy HDD-vel párosítva.

Az egyedileg fejlesztett

Predator Helios 700

nagyszerű technológiák alkalmazásával áll készen a bevetésre. Ehhez az akár 9. generációs Intel Core i9 processzor, az NVIDIA GeForce RTX 2080 vagy 2070 GPU, az akár 64 GB DDR4 RAM is hozzájárul; a Killer DoubleShot Pro technológia a gyors és lagmentes hálózati kapcsolódás felelőse. Ezen teljesítmény úgy lesz teljes, ha hozzávesszük a notebook 17 hüvelykes, 144Hz-es FHD IPS kijelzőjét is, valamint a kapcsolódó NVIDIA G-SYNC technológiát. Öt hangszóró és egy mélynyomó teszi teljessé és realisztikussá a játékélményt. A Helios 700 HyperDrift billentyűzete szerves része a noteszgép hűtési architektúrájának, amely két, 4. generációs, az Acer által fejlesztett AeroBlade 3D ventillátort vonultat fel, mellette öt hőelvezető rézcsövet, egy porgyűjtőt, s magát az Acer CoolBoost technológiát. Használója csak előre tolja a billentyűzetet, és a két levegőbeömlő máris dolgozni kezd, így extra levegőáramoltatást szavatol a csúcsra járatott hűtés végett. A HyperDrift billentyűzet ezeken felül növeli a notebook ergonómiáját. A billentyűzet optimális távolságának köszönhetően kényelmes a használat. A billentyűzet RGB háttérvilágítást kapott, kiemelve a WASD billentyűket. A leütéseknek analóg hatásuk van, és ezáltal eleve precíz irányításhoz jutnak a gamerek. Precíziós touchpadje körül kék fénycsík fut.

Erről a gépről most nem írtunk ugyan, de legalább megmutatjuk: Acer Predator Triton 900.

Az Acer Predator Triton 500-asa 17,9 mm vékony, és 1900 gramm, burkolata fém, a keskeny (6,3 mm-es) keretnek köszönhetően 81 százalékos keret–képernyő arány. Ilyen adottságai révén a gép elfér egy hátizsákban vagy egy aktatáskában, ám bekapcsolva gaming-erőművé válik. A Predator Triton 500-hoz akár NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU-t is lehet konfigurálni, nyolcadik generációs Intel Core i7 processzorokkal, NVMe PCIe RAID 0 SSD-vel, akár 32 GB DDR4 RAM-mal. Az eszköz GPU-ja túlhajtható és VR-kompatibilis, így a használók a legfrissebb, legütősebb játékokkal játszhatnak.

A 15,6 hüvelyk átlójú 300 nites FHD IPS kijelző 144 Hz-es frissítést kínál, ezáltal és az NVIDIA G-SYNC technológiájával a játékok életre kelnek.