Elsőként a DIGI-től: Fiberlink 10 G, a leggyorsabb vezetékes internet

Decemberben megkezdi a DIGI az előfizetői számára az itthon jelenleg leggyorsabb lakossági internetszolgáltatást, a Fiberlink 10 G-t. A 10 Gbit/mp-s szolgáltatás először Budapesten, majd jövőre már a megyeszékhelyeken is elérhető lesz.

Hazánkban első távközlési szolgáltatóként a DIGI kínálja a legnagyobb sávszélességen az internetet: a Fiberlink 10 Gbit/mp-t, miáltal a technológiai fejlődés új fejezetét nyitja meg a piacon. A Fiberlink 10G és a Fiberlink 2.5G három részletben lesz elérhető az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben lezajló próbák után a szolgáltatás karácsonyra Budapest teljes területét fogja lefedni. Jövő márciusban öt nagyvárosban – Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon – élvezhetik a DIGI-előfizetők a szolgáltatás előnyeit. Az utolsó szakaszban, 2022 végéig a vállalat elérhetővé teszi a szolgáltatást az FTTH (=(fiber to the home) lefedettségű megyeszékhelyen. A DIGI-től kapott értesülés szerint mindkét szolgáltatás havi díja meghökkentően versenyképes, sokkal olcsóbb, mint a hasonló gyorsaságot kínáló más szolgáltatók ajánlatainál.

Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója tudósítónknak elmondta: a társaság azóta, hogy 1998-ban megjelent a magyar távközlési piacon, arra törekszik, hogy a lehető legjobb ár–érték arányban kínálja szolgáltatásait az előfizetőinek. A ma elsőként bejelentett csúcstechnológiás 10 Gbit/mp sebesség történelmet ír a magyarországi vezetékes szélessávú internet-szolgáltatásban.

A Fiberlink 10G-vel az előfizetők megtapasztalhatják a jövő internetének valós idejű előnyeit: megnövelt sebesség vezeték nélküli hálózathoz egyidejűleg csatlakoztatott eszközök számára, mindenekelőtt az ottni munka és tanulás céljából, csökkentett késleltetés a játékrajongók számára és azonnali hozzáférés a kiemelkedő minőségű videótartalmakhoz.