ELTEfeszt – minden, ami ELTE

Az első alkalommal rendezendő fesztivál több mint egy hagyományos nyílt nap: az izgalmas programon az ELTE valamennyi kara bemutatkozik – nem mindennapi formában. A rendezvényen kutatók tartanak magyar és angol nyelvű rendhagyó órákat, a leendő hallgatók megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket az egyetem 450 nemzetközi felsőoktatási partnerintézménye kínál az ELTE-s diákoknak. Emellett tájékozódhatnak az érdeklődők az egyedülálló hallgatói szolgáltatásokról, továbbá koncertek és sportprogramok is szerepelnek a programban.


Kiderül, milyen a jövő ideális iskolája, milyen a Föld a világűrből, hogyan működik az ENSZ. Az ELTEfeszten lesz drámapedagógiai műhely, beavató színház, tudományos eszmecsere és civil folyosó is. Az előadók választ keresnek arra, hogy milyen pszichológiai kapcsolatban vagyunk kedvenc helyeinkkel vagy kevésbé érintették-e az ősembert korunk lelki betegségei. Az érdeklődők bekukkanthatnak az egyetem laborjaiba, körülnézhetnek a planetáriumban és az ásványtárban is.

A nap végén ingyenes koncertet ad az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara, a felvételizőket pedig ingyenes pályaválasztási tanácsadás is segíti majd.

Az egyetem teljes képzési palettáját felvonultatva a szervezők számítanak a BA/BSc-szintre felvételizőkre, az MA/MSc-szinten továbbtanulókra, az ELTE tanárképzése iránt érdeklődőkre, a másod-, harmaddiplomás képzés iránt tájékozódó felnőttekre, szülőkre és pedagógusokra, valamint a doktori képzések iránt érdeklődőkre – mindazokra, akik szeretnének megismerkedni az intézmény mindennapjaival.

A rendezvény minden programja ingyenes. A résztvevők között a helyszínen értékes nyereményeket sorsolnak, így tabletek, könyvcsomagok és karrierkurzusok találnak gazdára. A végleges programot az egyetem 2014. január 27-én teszi közzé ezen az oldalon.

Időpont: február 1., 9–18 óra között (regisztráció 8 órától folyamatosan a Gömbaulában), helyszín: ELTE Lágymányosi Campus (Budapest, XI., Pázmány Péter sétány 1/A., 1/C.)

 

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.