Eltűnő üzenetekkel biztonságos a csevegés

A Rakuten Viber üzenetküldő alkalmazásában mostantól „eltűnő üzeneteket” is használhatunk. A korábban csak titkos csevegésekben használt funkció április 22-től válik elérhetővé az általános üzenetváltásokban. 

Mostantól tehát bármely felhasználó beállíthat egy időzítő funkciót szöveges üzenet, fotó, videó vagy más típusú fájl elküldése esetén, így az pár másodperctől akár napokig terjedő intervallumban elérhető lesz a címzett számára. A tartalom törlésének automatikus visszaszámlálása azonnal megkezdődik, miután a címzett megtekintette az üzenetet.

Eltűnő üzenet létrehozásához nincs más dolga a felhasználónak, mint:

  • az óraikonra kattintani a csevegés alján, és beállítani az üzenet megjelenítésének időtartamát;
  • elküldeni az üzenetet a címzettnek.

A Viber az évek során bizonyította, hogy teljesen elkötelezett a titkosítás mellett. Az üzenetküldő alkalmazások közül elsőként 2015-ben a Viber alkalmazta az „üzenet törlése” funkciót, amely az összes csevegésben elérhető. A következő szintet a  rejtett és titkos csevegések bevezetése jelentette 2017-ben.

A felhasználók adatainak teljes körű biztonsága érdekében a Viber mostantól elérhetővé teszi az „eltűnő üzenetek” funkciót az általános csevegéseken belül is.