És ha vírusgazdák is jönnek?

Orbánék becsábítanak sok országból sokféle embert akkumulátor-gyártás céljából. Célszerű lenne egy illetékestől (pl. fertőzőbetegség-specialistától) megkérdezni, hogy szerinte “átoltottak-e” a távoli országokból érkező vendégmunkások valamennyien? Előírtak-e számukra beilleszkedési karanténidőt? Ki szavatolja, hogy nem terjesztenek alkalomadtán olyan betegséget, amilyenről még csak nem is hallottunk? Mit csinálnak a magyar egészségügyi hatóságok akkor, ha netán kitör és terjedni kezd nálunk valamilyen egzotikus, itthon nem vagy alig ismert vietnami, indiai stb. fertőző betegség? Fölkészült-e hazai egészségügy? Ismeri-e eléggé távoli országok betegségeit, van-e elegendő ellenszer ellenük? És ha netán új változataik alakulnak ki itt, Európa közepén, Magyarországon? Van-e elegendő orvos ebben a mai orvoshiányban, hogy vendégmunkások százezreit vizsgálja, gyógyítsa? Netán akkumulátorral kezelik-gyógyítják majd a pácienseket?

Ismeretes, hogy sok az olyan bacilus-, vírusgazda, aki vígan együtt él a hazájában évezredek óta honos kórokkal, és kutya baja, ám külföldön akár tömeges fertőzést is okozhat. Beoltják-e őket akkor, amikor tartós letelepedésre érkeznek hozzánk? Elvégre ők is mindenekelőtt férfiak, akik előbb-utóbb udvarolni kezdenek, miáltal még közvetlenebbül terjeszthetik a különféle kórokat.

Azzal, hogy akár falvakba is betelepítik őket (pl. Győr egyik külső kerülete is szóba jött), kevésbé lesznek szem előtt, ám annál veszélyesebbek lehetnek az őslakosság egészségére, gyerekre, fiatalra, idősre egyaránt.

Csak a migráncsoktól kell félni, mert a hungaroführer megparancsolta?