Eszter újabb falnivaló kötete

Hetedik könyvét mutatta be Rozán Eszter szombathelyi írónő a Berzsenyi Dániel Könyvtárban az irodalomszerető közönségnek, a címe: „Albatrosz szabad”. A Szülőföld könyvkiadó gondozásában megjelent művet Csuti Borbála középiskolai magyartanár ajánlotta az olvasók figyelmébe. Rozán Eszter, a „falnivaló könyvek írója” részletesen beszélt új művének keletkezéséről, a főhősök jelleméről és az érdekes történetről.

Az „Albatrosz szabad” című kötet egy trilógia harmadik része, de önállóan is olvasható könyv. Főhőse, Albatrosz először a „Nem jött el” című regényében jelenik meg, ahol egy vallási gyülekezet istennőjének segítője, könnyen befolyásolható, szerencsétlen figura. A trilógia második kötetében, a tavaly megjelent „Hotel Csillagfürt” című könyvben Albatrosz már, mint világhírű gyógyító és a nők kedvence tér vissza, a gyógyulásra várók sorban állnak a rendezvényein.

Most megjelent könyvében az írónő bemutatja, mi történt a két állapot között, mitől változott meg ennyire a főszereplő: Albatrosz Münchenbe ment egy természetgyógyász-akadémiára, ahol gyökeresen átalakult az élete. Találkozik Stellával, a magyar újságírónővel, aki társasutazás alkalmával érkezett a bajor fővárosba. A nő bipoláris zavarral küszködik: két szélsőség között ingadozik, egyik pillanatban értelmetlennek érzi az életét, majd egy másik állapotában tele van tervekkel, világmegváltó ötletekkel.

Vajon rendelkezik-e Albatrosz olyan csodálatos képességgel, amivel meg tudja Stellát gyógyítani, vagy csak szélhámos, aki pénzt remél? Rozán Eszter ezt a kérdést végig nyitva hagyja, és az olvasóra bízza a döntést.

A könyvbemutatón a közönség meglepetésére elhangzott az írónőtől egy kis mini dráma is, neves szereplőkkel: Fűzfa Balázs (jobb oldalt) irodalomtörténész, Kelemen Zoltán (bal oldalt) színművész és a szerző remek előadása színesítette az irodalmi estet.

A rendezvény házigazdája, Csuti Borbála szerint az írónő könyvei nagyon kedveltek az olvasók körében, ő maga is kíváncsian várja már a nyolcadik „rozáneszteres” kötet megjelenését: az ágas-bogas történésvezetéshez pedig fantáziát és jó munkát kívánt.