Euronews: csütörtöktől magyarul is

A magyar lesz az Euronews tizenharmadik nyelven sugárzott adása, amelynek teljes tartalmát a csatorna által foglalkoztatott magyar szerkesztőség állítja elő. A magyar csatorna előtt decemberben startolt a görög adás, szintén az adott ország fővárosában működő szerkesztőséggel. A Budapesten készülő magyar nyelvű tartalmat a többi adáshoz hasonlóan a lyoni központból fogják sugározni.

A magyar stáb a sikeres indulás végett egyelőre még a franciaországi Lyonban dolgozik a többi stábbal együtt, és az év negyedik negyedévben költözik majd át az Euronews magyarországi irodájába, amely Budapest belvárosában fog megnyílni.

Az Euronews magyar struktúrája 100 százalékosan az Euronews leányvállalata, amely harminc személyt foglalkoztat, köztük húsz újságírót, aki Budapesten, Lyonban és Brüsszelben dolgozik majd Kert Attila, a TV2 és az MTV egykori hírigazgatója irányításával.

A magyar Euronews egész Európában fogható lesz az Eutelsat Hot Bird 13A műholdon, és fokozatosan töltődik be a kábelszolgáltatók kínálatába. Az Euronews angol és német nyelvű adásai eddig is szerepeltek a legfőbb magyarországi szolgáltatók csomagjaiban, mintegy 816 ezer háztartásban.

A magyar adás megkezdését a görög nyelvű csatornához hasonlóan anyagilag az Európai Bizottság támogatja

Az Euronews Európa legnézettebb hírcsatornája, egy tavalyi felmérés szerint Magyarországon a negyedik legnézettebb hírtévé. Az idén húszéves európai hírcsatornának 800 munkatársa van – fele újságíró – mintegy 30 országban. Összesen 155 ország 400 millió háztartásában foghatók az immár 13 nyelvű adások.

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.