Európai Bizottság: valótlanok az állítások a „magyar nemzeti konzultáció” kérdéseiben

(Írta: Arató László & Zsíros Sándor) Teljességgel valótlannak nevezte a magyar nemzeti konzultáció kérdéseiben megfogalmazott állításokat az Európai Bizottság szóvivője, aki azt is elmondta, hogy Ursula von der Leyen elnököt nem foglalkoztatta túlzottan, hogy szerepel a plakáton.

Eközben a kinevetett Orbán ekként nyalakodik

Az Euronews tudósítójának kérdésére a magyar nemzeti hatóságok ügyének minősítette a legújabb nemzeti konzultációt az Európai Bizottság szóvivője. Eric Mamer hozzátette, hogy ha a magyarok informálódni és tiszta képet akarnak kapni az EU-s politikákról, akkor használják az Európai Bizottság forrásait. Ami a konzultáció kérdéseit illeti, a szóvivő kijelentette, hogy „teljesen valótlanok ezek az állítások”.

Mamer kitért arra, hogy a Bizottságot a konzultációba nem vonták be, ezekről a kérdésekről nem tárgyaltak vele, ezért az EB nem is foglalkozik vele. Mamer szavaiból kiderült: Brüsszelben nem tartják szükségesnek, hogy válaszokat írjanak, vagy saját kampányba fogjanak a magyar választók meggyőzése végett, holott egy előző magyar „konzultáció” idején éltek ezzel a lehetőséggel. „Hiszünk a magyar közvélemény intelligenciájában, a tízmilló magyar nemcsak Magyarországon, hanem egyben az EU-ban is él” – jelentette ki.

Eric Mamer megmutatta Ursula von der Leyennek az óriásplakát fotóját, amelyen az elnök Alex Soros társaságában szerepel. „A szemöldökét sem húzta fel” – írta le von der Leyen reakcióját. Megerősítette, hogy az elnök asszony és Alex Soros között semmiféle kapcsolat nincs.

A Bizottságot nem hatja meg a nemzeti konzultáció eredménye, de az alacsony részvétel feltűnt nekik # A kormány által is megszavazott szankciókról szól a nemzeti konzultáció # Újabb plakátkampány Brüsszel ellen