Évi egymilliárd forint kilapátolásával vádolja Borkai Zsolt köreit a titokzatos győri blogger

(Szerző: 168 Óra) „Valójában Borkai nem a családjára és nem a városára büszke, hanem arra, hogyan hálózták be páran egész Győrt, hogy aztán szétlophassák. Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben.” (A képen: a győri polgármester.)

Így kezdi legújabb, szerda reggeli bejegyzését az a magát ügyvédnek nevező blogger, aki egy hete szivárogtat információkat Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és köreinek üzelmeiről, illetve tavalyi közös nyaralásáról, ahol a polgármesterrel egy orgiát tartott a kereszténydemokrácia győri elitje.

A blogger semmilyen bizonyítékokkal nem támasztja alá bejegyzését. Ugyanakkor kitér arra, hogy a városban csak az a vendéglátó vállalkozás tud gondok nélkül működni, amelyik megfelelő kapcsolatban áll a polgármester köreivel. Korábban arról már szó volt, hogy a város főterén csak egyetlen étterem kapott terasznyitási lehetőséget az utcán.

Az is kiderült, hogy a közös nyaralásra utazó Rákosfalvy Zoltán vállalkozó nagyon jó üzleteket köt a városban Borkaiék regnálása óta, valamint a legutóbbi nyaralás előtt 250 millió forintot vettek ki a helyi földügyletekből nagyot szakító cégből.

Borkai Zsolt a botrány kirobbanása után napokkal ismerte el, hogy a kiszivárgott felvételeken ő szerepel, azonban jelezte, jogi lépéseket tesz. A polgármester, noha a választási kampány hajrája van, szabadságra ment, nyilvános megjelenéseit lemondta, helyette más fideszes politikusok jelennek meg a választásokra időzített fejlesztések átadásain is.